Menú

Re@cciona

Projecte Re@cciona

El projecte Re@cciona s'emmarca en les activitats de sensibilització als centres educatius de Vilanova i la Geltrú, que la Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa als nostres centres de secundària des de l'any 2010. El format escollit és un Taller de Cinema i el producte final, la creació d'un curtmetratge realitzat íntegrament pel jovent participant, entorn al foment i el respecte dels drets humans.

És una proposta pedagògica adreçada al jovent de secundària, amb l'objectiu d'apropar-los el món de la cooperació i la solidaritat, tot incentivant la reflexió crítica i compromesa amb els drets humans i els objectius de desenvolupament sostenible.

Cada grup treballa en la producció d'un curtmetratge focalitzant l'atenció en els Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS, sempre amb una mirada critica cap a les societats menys igualitàries.

El projecte Re@cciona aporta un mètode innovador a l'educació en valors dins les aules i és una proposta engrescadora tant per a l'alumnat, com per al professorat, les ONG i entitats que hi participen.

A partir d'aquest treball conjunt es reflecteix la visió crítica del jovent i les seves aportacions, per incorporar els canvis necessaris en el nostre entorn més immediat.

Projecte Re@cciona

Re@cciona Curs 2020-2021

Element 1
Element 2

El curs 2020-2021 celebrem la 10a. edició d'aquest projecte amb la participació dels grups de 3r. d'ESO del Col·legi Santa Teresa de Jesús i l'escola el Cim, 4t d'ESO de l'Institut Baix a Mar, l'Institut Dolors Mallafré, l'Institut Lluch i Rafecas i l'Institut Manuel de Cabanyes i la Unitat d'Escolarització Compartida – UEC. Enguany cada grup ha treballat en la producció d'un curtmetratge,  sempre amb una mirada critica cap a les societats menys igualitàries focalitzant l'atenció en els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS:

  • Objectiu 1. Fi de la pobresa
  • Objectiu 3. Salut i benestar
  • Objectiu 5. Igualtat de Gènere 
  • Objectiu 8. Treball decent i creixement econòmic
  • Objectiu 10. Reducció de les desigualtats 
  • Objectiu 14. Vida submarina 
  • Objectiu 16. Pau, justícia i institucions sòlides

Aquest curs les xerrades als centres educatius han anat a càrrec de Josep Armengol de Medicus Mundi, Enrique Castro de Garraf Coopera, Rosa Català tècnica de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Enric Garriga i Amadou Lo de  UcfrGarraf  (Unitat Garraf), Dante Maschio d'Enginyeria Sense Fronteres i Ma. Núria Plana d'Oxfam Intermón i el suport tècnic de Jaume Fargas i Maia Gardes.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord