Menú

Memòria Històrica

Activitats de memòria març-juny 2024

Activitats de memòria març-juny 2024

Contacte

Vols contactar amb nosaltres? Escriu a memoriahistorica@vilanova.cat

Concepte

El concepte de "Memòria Històrica" ha tingut arrelament a la nostra societat en els darrers anys. La mateixa expressió està composta de dos conceptes que tenen identitat per si sols i que a voltes, expressen realitats diferenciades. Però alhora, aquest nou concepte serveix per abordar una necessitat de la societat actual per conèixer i recuperar el nostre passat des de memòries volgudament amagades i desprestigiades.
 

Concepte

Reconeixement

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vetlla pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de la ciutat com a patrimoni col·lectiu que testimonia la resistència i la lluita pels drets i les llibertats democràtiques. Com es diu en el primer objectiu de la Comissió de Memòria Històrica, l'Ajuntament "ha de prendre les iniciatives institucionals necessàries per al reconeixement i la rehabilitació de tots els ciutadans i ciutadanes que han patit persecució com a conseqüència de la defensa de la democràcia i l'autogovern de Catalunya".

Reconeixement

Aflorament

Fer aflorar aquestes memòries col·lectives és un dels objectius de la Memòria Històrica, una investigació i interpretació dels "fets històrics" que també s'acompanya amb la integració de tot un material sorgit dels relats de les persones que l'han viscut: les seves vivències i els seus records amb la voluntat d'enriquir i explicar els fets ocorreguts.

Aflorament

Eina de transmissió

Aquest apartat de Memòria Històrica a la web vilanova.cat pretén ser una aportació més en la tasca de crear eines que donin suport a l'objectiu d'assegurar la transmissió d'aquesta memòria col·lectiva, en ser una eina que faci present, en el nostre cas, aquesta memòria col·lectiva més propera en el temps i que no volem perdre o amagar des de principis del segle XX fins a 1979, com a salvaguarda fonamental per evitar la repetició de qualsevol tipus de violació als Drets Humans.
 

Eina de transmissió
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord