Menú

Persones LGTBI

SERVEID'EQUITAT PER A DONES I PERSONES LGTBI

L'atenció presencial a l'EspAi d'Equitat es proporcionarà exclusivament amb cita prèvia de dilluns a divendres de 9.30 a 12.30h.

 L'assessoria psicològica i jurídica serà també amb hores concertades.

Fora d'aquest horari, pots contactar-nos al telèfon 626 23 46 96 fins les 14h, i les 24h al 900900120 (telèfon d'atenció a les dones de la Generalitat de Catalunya) i al 016 per atenció a persones LGTBI.

SERVEID'EQUITAT PER A DONES I PERSONES LGTBI

#LGBTIfòbianiacasanialcarrer

Declaració contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia

Amb motiu del dia internacional contra l'homofòbia, 17 de maig.

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s'adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El conjunt de les institucions catalanes expressem la ferma voluntat de continuar implementant aquesta llei en tot el seu abast per a eradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat. I també vol expressar la seva voluntat d'assegurar el compliment d'aquesta llei i el seu desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d'Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d'expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental  les persones dels col·lectius i llurs entorns.

Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.  És per això que també reivindiquem la protecció i el refugi de les persones LGBTI.

Amb motiu d'aquesta jornada, doncs, condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

Enguany i a causa de la situació d'excepcionalitat que vivim, causada per la pandèmia de la COVID19, reivindiquem de manera molt especial la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI, sigui en les situacions de confinament, sigui en els espais públics un cop aquest finalitzi. I ens comprometem a una especial atenció i seguiment de totes les situacions de vulnerabilitat perquè el col·lectiu LGBTI no en surti ni sanitàriament, ni laboralment, ni socialment damnificat.

17 de maig de 2020

#LGBTIfòbianiacasanialcarrer

ÀGORA HIVERN 2020

Activitats i propostes d'actes simbòlics al voltant del Dia Internacional de les Dones.

Truca a la Carme Tel. 626 234 696

Si vius una discriminació familiar, de parella, social o laboral per raó de gènere o sexualitat.....Trenca l'espiral del maltractament. Truca a la Carme

Treballem per garantir els drets de les persones LGTBI

Servei d'atenció i assessorament a a les persones amb diversitat sexual i de gènere.

A qui atenem?

  • Qualsevol persona LGTBI que viu o ha viscut alguna manifestació de violència masclista i el seu entorn.
  • Qualsevol persona de Vilanova i la Geltrú que se senti discriminada per la seva diversitat sexual, d'identitat o de gènere, en qualsevol espai públic o privat.
  • Familiars, amistats i parelles de persones LGTBI que busquin suport i/o assessorament sobre violències masclistes i/o diversitat sexual i de gènere.
  • Adolescents i joves víctimes de relacions abusives.

Què oferim?

  • Informació i assessorament.
  • Atenció psicològica individual i/o grupal a  persones LGTBI i al seu entorn.
  • Assessorament jurídic especialitzat en procediments civils i penals vinculats a discriminacions derivades de les violències masclistes i LGTBIfòbiques.
Treballem per garantir els drets de les persones LGTBI

Un cop de realitat! Adolescents i LGTBIQ

"UN COP DE REALITAT!" Un vídeo que té per a objectiu sensibilitzar els i les joves sobre la realitat de les persones joves gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals o queer. És fruit d'un projecte de treball conjunt del Grup de joves LGTB de Vilanova i la Geltrú i els grups de joves del Programa d'acció socioeducativa "A partir del carrer" dels districtes de Sants i Les Corts de Barcelona, dinamitzat per l'Associació Pandora. El vídeo pretén ser una eina contra la discriminació per raó d'orientació o identitat sexual i de gènere.

El "Grup de Joves LGTB i aliats" és una iniciativa conjunta de les regidories de Joventut i de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; amb l'objectiu de fer acompanyament dels i les joves LGTBI del municipi, oferint-los un espai de trobada segur. Es reuneix quinzenalment a l'Oficina Jove, assistit per personal tècnic de l'Oficina Jove i de l'Espai d'Equitat, i realitza activitats diverses.

Ens pots trobar a

l'Espai d'Equitat

Activitat

Grup de joves LGTBI

El grup ofereix un espai de trobada quinzenalment a l'Oficina Jove Garraf.
Es tracta d'oferir un punt segur de trobada, amb la presència de persones expertes en diversitat sexual i de gènere, que sovint costa de trobar, i més encara en aquests grups d'edat en que les figures referents i els punts de suport són importants.
Qualsevol persona que necessiti informació sobre el grup, pot escriure un correu electrònic o trucar o enviar un whatsapp al telèfon 626 234 696.

Activitat

Entitats vinculades

AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes
La principal funció d'AMPGIL ha estat l'atenció als pares - per telèfon i, principalment, en el Grup d'ajuda mútua (GAM) -, però també duen a terme altres activitats: Edició i difusió de material, Conferències, Relació amb altres associacions, Sensibilització social.
 

 

Associació de Famílies Lesbianes i Gais
La FLG és una associació de famílies de mares lesbianes i pares gais, que lluita per la plena equiparació dels drets i deures d'aquestes famílies. 

Actualitat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord