Menú

Guia d'accions

Activitats de sensibilització, prevenció i cohesió social

 

Activitats permanents de servei de Convivència i Equitat.

Espais d'aprenentage i sensibilització.

Activitats de sensibilització, prevenció i cohesió social

Accès Programa d'animació educativa PAE

Pati obert. Informació aquí

Xarxa d'espais per la llengua

L'any 2006 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va promoure la creació de la Xarxa d'espais per la llengua amb la finalitat d'afavorir el coneixement de la llengua catalana i de l'entorn a totes les persones, especialment les nouvingudes;  i per tant, impulsar la llengua catalana com a llengua d'ús habitual entre la ciutadania.

Aquest espai de coordinació està integrat per diferents entitats i serveis de la ciutat que ofereixen serveis i formació de català: l'Associació de Dones La Frontissa, Creu Roja, l'Escola d'Adults Teresa Mañé, el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú .

Des del seu inici, la Xarxa du a terme, la coordinació i difusió de l'oferta de formació de la llengua catalana i campanyes anuals de sensibilització per a l'ús del català en les relacions socials.

DID

Aquest taller va néixer l'any 2008, fruit de la coordinació de tres serveis municipals (Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, Equitat i Convivència). El seu objectiu és crear un espai de trobada a la ciutat per a dones de diferents orígens i edats que, a partir d'elements d'identitat diversos (fotografies, cançons, receptes de cuina, etc.) estan disposades a:  
- Intercanviar coneixements
- Compartir experiències
- Descobrir altres formes de ser i estar en el món, altres vides, altres possibilitats... 
Aquests tallers que es realitzen periòdicament tenen una durada aproximada de deu sessions de dues hores setmanals.

Per a més informació i inscripcions adreceu-vos al telèfon 938140000 (ext 3370), o bé adreçar-se personalment al Servei de Convivència (Pl. de la Vila 12, 2n pis)

Grup de joves LGTBI

El grup ofereix un espai de trobada quinzenalment a l'Oficina Jove Garraf.
Es tracta d'oferir un punt segur de trobada, amb la presència de persones expertes en diversitat sexual i de gènere, que sovint costa de trobar, i més encara en aquests grups d'edat en que les figures referents i els punts de suport són importants.
Qualsevol persona que necessiti informació sobre el grup, pot escriure un correu electrònic o trucar o enviar un whatsapp al telèfon 626 234 696.

Taller de resiliència

És un espai de trobada i de creixement personal, per a nens, nenes i adolescents que hagin viscut situacions de violència.
La intenció és reforçar i promoure les seves capacitats d' autoestima, intel·ligència emocional, habilitats comunicatives
i de relació, per anar construint la seva pròpia identitat en un marc de benestar i suport afectiu. Conduit per una psicòloga especialitzada.

Va adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys de Vilanova i la Geltrú
Places Limitades.

Durant el curs escolar es fan trobades quinzenals els dilluns de 17.30h. a 19.00h.

Informació i inscripció
Espai d'Equitat
Pl. de la Vila, 8 baixos
Tl.938169002
convivenciaiequitat@vilanova.cat

Paternatge responsable

El projecte "Paternatge responsable” pretén ser un espai de sensibilització i
formació específica per homes amb la intenció de promoure canvis en la
masculinitat hegemònica, aprofitant un moment vital idoni per fer-ho.

Un espai participatiu on desenvolupar coneixements i actituds basades en
l'equitat, la coresponsabilitat, el creixement sòcio-afectiu i l'educació emocional.

Un punt de partida per a la paternitat i la criança responsable, passant per les
diferents etapes del paternatge, tant en la preparació prèvia durant l'embaràs, i
el naixement, com en les diferents etapes de la vida dels fills i filles, des dels
nadons fins a sis anys.

Podeu accedir a través de : l'Espai d'Equitat, telèfon 93 816 90 02 equitat@vilanova.cat o ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), telèfon 93 893 22 00.

Compartim

L'acollida familiar a les escoles, en funcionament des del curs 2006/2007, constitueix una eina complementaria al treball de les escoles que contribueix a facilitar la incorporació de les persones a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar. Els seus objectius són:

  • Promoure la relació entre pares i mares i la seva participació en la dinàmica escolar.
  • Afavorir una major implicació en el procés educatiu dels seus fills i filles.
  • Fer visible la llengua catalana com a element clau per a la cohesió social.
  • Augmentar el sentiment de pertinença a la ciutat.

 A través dels espais de trobada setmanals per a mares i pares a les escoles, es dóna a conèixer la llengua, l'entorn, els serveis i els recursos existents a la ciutat. Les escoles que estan participant en aquest projecte són: l'Arjau, Sant Jordi, la Ginesta i  Canigó

Activitats, programes i més...

Programa Àgora. propostes de convivència i equitat.

L'Àgora pretén ser un marc de planificació de xerrades, cursos, trobades, exposicions, concursos i altres accions, com a eina de coordinació i participació amb l'objectiu d'incloure la perspectiva de gènere, i fer avançar la nostra societat en la línia d'una major igualtat de valors entre homes i dones.

Si vols donar-te d'alta a l'Àgora per publicació d'activitats relaciondes amb Convivència i Equitat t'expliquem com...

Concurs fotogràfic Empremta Femenina

Coincidint amb la celebració anual del Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb el Col·lectiu Fotogràfic Fotoitaca de l'AV de Sant Joan convoquen el premi L'Empremta Femenina, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia.

Aquest concurs vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa simbòlica. Té la voluntat de representar una crítica conscient al model patriarcal universal i la intenció de fer d'aquests reflexes de vida, una font pedagògica en la prevenció de la reproducció d'estereotips de gènere que oprimeixen les dones. A través dels reportatges fotogràfics, pretén contribuir a posicionar i fer recuperar a les dones tot allò que la societat manté en la caverna de l'oblit i la desvalorització

 

Premi Carta al maltractador

L'Associació de dones La Frontissa i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoquen aquest premi per promoure la sensibilització del jovent davant la violència masclista, amb la redacció d'una carta original i inèdita (en català), no premiada en d'altres concursos. El seu contingut serà el missatge enviat a un maltractador, tenint en compte que el tema central és la violència masclista vinculat a la commemoració del dia internacional contra la violència vers les dones. L'extensió no excedirà de dues pàgines escrites en Word lletra mida 12, tipus Times New Roman, Arial o similar, amb interlínies tipus senzill. Cada autor o autora podrà presentar únicament a concurs un treball.

1r Premi: Isabella Picón Zuluaga (4t d'ESO de l'institut públic Dolors Mallafrè i Ros). Llegeix la carta.

2n Premi: Júlia Cabistany i Martín (4t d'ESO de l'escola Santa Teresa de Jesús). Llegeix la carta.

Accèssit: Víctor Ramos i Tienda (4t d'ESO de l'institut públic Francesc Xavier Lluch i Rafecas). Llegeix la carta.

Commemoracions

Dia internacional de les Dones; 8 de març

Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament; 21 de maig

 

Dia Internacional de l'alliberament LGTBI; 28 de juny.

Dia internacional de la no violència envers les dones;  25 de novembre.

Inscripció a l'Àgora

Inscriure's en la publicació de l'Àgora.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord