Menú

Carta al maltractador

2021

L'alumnat de secundària i batxillerat de la ciutat escriu contra les violències masclistes

136 alumnes de 6 centres de secundària i batxillerat de Vilanova i la Geltrú han participat a l'edició XXI del Premi Carta al Maltractador impulsat per l'Associació de Dones Feministes La Frontissa i la Regidoria de Convivència i Equitat. El certamen es convoca anualment per promoure la sensibilització del jovent davant la violència masclista, amb la redacció d'una carta adreçada a un maltractador, en el marc de la commemoració del Dia internacional contra la violència vers les dones, el 25 de novembre.

El jurat del Premi Carta al Maltractador 2021 ha deliberat atorgar els següents reconeixements:

PRIMER PREMI

Cèlia Capdet (“Solsolet”), 3r ESO (14 anys), El Cim

Guardó: 200 €

SEGON PREMI

Henar Jiménez Salamanca (“Hache”), 4t ESO (15 anys), IES Dolors i Mallafré

Guardó: 100 €

MENCIÓ ESPECIAL

Fátima Grouri Naji (“Majda Kahlo”), 3r ESO (14 anys), Escola Santa Teresa de Jesús

Enguany, el jurat a decidit fer una menció especial a aquesta alumna per l'impacte, sensibilitat i creativitat del seu contingut.

“Encara que portem més de 20 anys fent aquest concurs, l'increment de casos de violència masclista evidencia que hem de destinar més esforços en prevenir i acompanyar a les dones que la pateixen", ha manifestat el regidor de Convivència i Equitat, Jaume Aliaga, qui ha assistit a l'acte de lliurament dels premis el 19 de novembre, a la sala noble de la Casa Olivella.

Isabel Pérez, presidenta de La Frontissa ha explicat que "aquest premi es dona perquè les xifres demostren que encara no és suficient amb la sensibilització institucional i de les entitats, i que cal entrar a les aules per anar a un model de societat realment igualitària".

El certamen té per objectiu dotar al jovent d'eines d'identificació de la violència masclista per prevenir-la i promoure l'equitat d'oportunitats entre dones i homes per una societat més justa.

2021

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord