Menú

Tens una queixa?

Canal de gestió de queixes

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol millorar la qualitat de l'atenció a la ciutadania, tot facilitant una comunicació més fluïda amb els serveis públics municipals. Aquesta pàgina s'utilitza exclusivament per tramitar queixes.

Si creus que hi ha algun fet o esdeveniment que t'ha causat un perjudici o t'has sentit tractat injustament, si us plau, fes-nos-ho saber omplint el formulari. També si has enviat a l'Ajuntament una sol·licitud prèvia que no ha rebut resposta.

Aquesta finestra pretén millorar els mecanismes de participació ciutadana i des d'aquí mirarem de respondre totes les queixes que es formulen.

Moltes gràcies per ajudar-nos a millorar la ciutat!  

ACCÉS AL FORMULARI DE QUEIXES

Canal de gestió de queixes

Informes de les queixes ateses

Vull registrar una incidència

L'app Millora VNG (disponible només en dispositius mòbils) és l'eina que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa a disposició dels ciutadans per a comunicar incidències a l'espai públic

Si al teu barri hi ha algun problema que vulguis comunicar, t'animem a usar aquest canal. Fes una fotografia del lloc o l'element en qüestió i envia-ho a l'Ajuntament mitjançant aquesta aplicació per a mòbils. Només t'hi has de registrar, és ben senzill!  

Et pots descarregar l'aplicació Millora VNG en els següents enllaços: 

Android

iOS

 

Vull registrar una incidència

Vols fer un suggeriment?

Envia'ns un correu electrònic a suggeriments@vilanova.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord