Menú

Dones

SERVEI D'EQUITAT PER A LA DONA I PERSONES LGTBI EN LA FASE DE DESCONFINAMENT

L'atenció presencial a l'Esp'ai d'Equitat es proporcionarà exclusivament amb cita prèvia de dilluns a divendres de 9.30 a 12.30h, trucant al 938169002 o al general 93810000.

L'assessoria psicològica i jurídica serà també amb hores concertades.

Fora d'aquest horari, pots contactar-nosal telèfon 626 23 46 96 fins les 14h, i les 24h al 900900120 (telèfon d'atenció a les dones de la Generalitat de Catalunya) i al 016 per atenció a persones LGTBI.

 

SERVEI D'EQUITAT PER A LA DONA I PERSONES LGTBI EN LA FASE DE DESCONFINAMENT

Parlem de violència masclista envers les dones a Tema del dia de Canal Blau FM.

Parlem del dia de la Commemoració per l'eliminació de la violència masclista envers les dones; 25N.

Butlleti de convivència i equitat: actualitat, articles i activitat entorn les persones, valors i diversitat

Subscriu-t'hi

Activitats, programes i més...

Programa Àgora. propostes de convivència i equitat.

L'Àgora pretén ser un marc de planificació de xerrades, cursos, trobades, exposicions, concursos i altres accions, com a eina de coordinació i participació amb l'objectiu d'incloure la perspectiva de gènere, i fer avançar la nostra societat en la línia d'una major igualtat de valors entre homes i dones

Concurs fotogràfic Empremta Femenina

Coincidint amb la celebració anual del Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb el Col·lectiu Fotogràfic Fotoitaca de l'AV de Sant Joan convoquen el premi L'Empremta Femenina, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia.

Aquest concurs vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa simbòlica. Té la voluntat de representar una crítica conscient al model patriarcal universal i la intenció de fer d'aquests reflexes de vida, una font pedagògica en la prevenció de la reproducció d'estereotips de gènere que oprimeixen les dones. A través dels reportatges fotogràfics, pretén contribuir a posicionar i fer recuperar a les dones tot allò que la societat manté en la caverna de l'oblit i la desvalorització

Premi carta a qui maltracta

L'Associació de dones La Frontissa i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoquen aquest premi per promoure la sensibilització del jovent davant la violència masclista, amb la redacció d'una carta original i inèdita (en català), no premiada en d'altres concursos. El seu contingut serà el missatge enviat a un maltractador, tenint en compte que el tema central és la violència masclista vinculat a la commemoració del dia internacional contra la violència vers les dones. L'extensió no excedirà de dues pàgines escrites en Word lletra mida 12, tipus Times New Roman, Arial o similar, amb interlínies tipus senzill. Cada autor o autora podrà presentar únicament a concurs un treball.

Activitats, programes i més...

Activitats, programes i més.....

Paternatge responsable

El projecte "Paternatge responsable” pretén ser un espai de sensibilització i
formació específica per homes amb la intenció de promoure canvis en la
masculinitat hegemònica, aprofitant un moment vital idoni per fer-ho.

Un espai participatiu on desenvolupar coneixements i actituds basades en
l'equitat, la coresponsabilitat, el creixement sòcio-afectiu i l'educació emocional.

Un punt de partida per a la paternitat i la criança responsable, passant per les
diferents etapes del paternatge, tant en la preparació prèvia durant l'embaràs, i
el naixement, com en les diferents etapes de la vida dels fills i filles, des dels
nadons fins a sis anys.

Podeu accedir a través de : l'Espai d'Equitat, telèfon 93 816 90 02 equitat@vilanova.cat o ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), telèfon 93 893 22 00.

Dona, identitat i diversiat (DID)

Aquest taller va néixer l'any 2008, fruit de la coordinació de tres serveis municipals (Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, Equitat i Convivència). El seu objectiu és crear un espai de trobada a la ciutat per a dones de diferents orígens i edats que, a partir d'elements d'identitat diversos (fotografies, cançons, receptes de cuina, etc.) estan disposades a:  
- Intercanviar coneixements
- Compartir experiències
- Descobrir altres formes de ser i estar en el món, altres vides, altres possibilitats... 
Aquests tallers que es realitzen periòdicament tenen una durada aproximada de deu sessions de dues hores setmanals.

Per a més informació i inscripcions adreceu-vos al telèfon 938140000 (ext 3370), o bé adreçar-se personalment al Servei de Convivència (Pl. de la Vila 12, 2n pis).

Xarxa d'espais per la llengua (XELL)

L'any 2006 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va promoure la creació de la Xarxa d'espais per la llengua amb la finalitat d'afavorir el coneixement de la llengua catalana i de l'entorn a totes les persones, especialment les nouvingudes;  i per tant, impulsar la llengua catalana com a llengua d'ús habitual entre la ciutadania.

Aquest espai de coordinació està integrat per diferents entitats i serveis de la ciutat que ofereixen serveis i formació de català: l'Associació de Dones La FrontissaCreu Rojal'Escola d'Adults Teresa Mañé, el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú .

Des del seu inici, la Xarxa du a terme, la coordinació i difusió de l'oferta de formació de la llengua catalana i campanyes anuals de sensibilització per a l'ús del català en les relacions socials.

Compartim

L'acollida familiar a les escoles, en funcionament des del curs 2006/2007, constitueix una eina complementaria al treball de les escoles que contribueix a facilitar la incorporació de les persones a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar. Els seus objectius són:

  • Promoure la relació entre pares i mares i la seva participació en la dinàmica escolar.
  • Afavorir una major implicació en el procés educatiu dels seus fills i filles.
  • Fer visible la llengua catalana com a element clau per a la cohesió social.
  • Augmentar el sentiment de pertinença a la ciutat.

 A través dels espais de trobada setmanals per a mares i pares a les escoles, es dóna a conèixer la llengua, l'entorn, els serveis i els recursos existents a la ciutat. Les escoles que estan participant en aquest projecte són: l'Arjau, Sant Jordi, la Ginesta i  Canigó

Actualitat

Directori d'entitats

Associació de Dones La Frontissa
L' Associació de Dones La Frontissa té com a objectiu la promoció de les dones en tots els àmbits, amb especial atenció a la prevenció de la violència i la promoció cultural i artística. 
Ofereix informació i acompanyament en temes relacionats amb la violència contra les dones. També organitza activitats de sensibilització, al voltant del 25 de novembre, i reivindicatives, al voltant del 8 de març, a més a més d'altres de caràcter cultural al llarg de l'any. 
L'associació, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, convoca els premis a “Carta a qui Maltracta” i “Donart”.

Joudour wa Afak
L'associació de dones Joudour wa Afak té com a objectiu realitzar, promoure i organitzar activitats culturals, formatives i educatives adreçades a dones i als seus fills i filles; crear i fomentar xarxes d'ajuda mutua i ofereix informació i acompanyament en temes relacionats amb la violència contra les dones. I participa en les activitats de sensibilització en diades commemoratives com ara el 8 de març i el 25 de novembre.

Dones d'Empresa 
Dones d'Empresa és un projecte que aglutina les dones emprenedores, empresàries, directives i executives del Penedès i el Garraf amb l'objectiu de donar suport, compartir experiències i crear xarxa comercial entre elles mateixes. 
SÓN DONES I D'EMPRESA 


Dones en Xarxa
Dones en Xarxa neix l'any 2004 amb la idea de posar de relleu reflexions, iniciatives i opinions de dones a Catalunya i es dedica activament a la inclusió de les dones en les TIC, a estudiar i reduir la fractura digital de gènere i a fomentar la presència de les dones a Internet.

ALBA Lactància Materna
ALBA Lactància Materna és una associació formada per mares amb experiència pròpia en alletament i formació especifica en lactància que ofereixen informació actualitzada i suport individual i en grup a totes les dones que desitgen alletar els seus fills, complementant l'atenció que presten els serveis de salut.  

Associació Ai, Mare! (Suport lactància materna) 
Grup de mares d'alletament que ofereix informació i suport a dones embrassades que desitgen alletar als seus nadons, així com a mares amb dubtes i problemes relacionats amb l'alletament. 


Marinada
A Marinada hi trobaràs un grup de dones disposades a compartir amb tu l'experiència d'haver patit un càncer de mama. Ofereixen suport i orientació personal. Es troben el tercer dimecres de cada mes al Centre Cívic de Mar. 


Associació de Famílies Monoparentals del Garraf
L'associació neix amb l'objectiu d'establir nexes d'unió entre famílies monoparentals, independentment de quin sigui l'orígen o motiu de la seva monoparentalitat per tal que puguin suposar una font de suport les unes per les altres.

Cooperacció. Dones per a la cooperació
Participa en la construcció d'un model de desenvolupament humà sostenible on es respectin i desenvolupin els Drets Humans de totes les persones. Cooperacció està compromesa en un món marcat pels valors d'igualtat, justícia i democràcia on l'equitat de gènere i la participació ciutadana han de ser eixos i motors de canvi imprescindibles. Cooperacció està compromesa en pro de la Sobirania Alimentària, com a dret de tots els pobles i com a garantia d'èxit en la lluita contra la pobresa i la fam.


Creu Roja
La Creu Roja treballa per abordar les diferents dimensions del fenòmen de l'exclusió social des d'un enfoc integral a través d'una estratègia marc per a la inclusió. Compromesa i solidària amb les necessitats socials i els col·lectius desfavorits.

AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes
La principal funció d'AMPGIL ha estat l'atenció als pares - per telèfon i, principalment, en el Grup d'ajuda mútua (GAM) -, però també duen a terme altres activitats: Edició i difusió de material, Conferències, Relació amb altres associacions, Sensibilització social.

Associació de Famílies Lesbianes i Gais
La FLG és una associació de famílies de mares lesbianes i pares gais, que lluita per la plena equiparació dels drets i deures d'aquestes famílies. 

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord