Menú

Dones

Subscriviu-vos al butlleti de convivència i equitat. Actualitat, articles i activitat entorn les persones, valors i diversitat

Butlletí electrònic, si desitgeu rebre'l podeu demanar-ho aquí

Activitats, programes i més.....

Grup de joves LGTBI

El grup ofereix un espai de trobada quinzenalment a l'Oficina Jove Garraf.
Es tracta d'oferir un punt segur de trobada, amb la presència de persones expertes en diversitat sexual i de gènere, que sovint costa de trobar, i més encara en aquests grups d'edat en que les figures referents i els punts de suport són importants.
Qualsevol persona que necessiti informació sobre el grup, pot escriure un correu electrònic o trucar o enviar un whatsapp al telèfon 626 234 696.

Paternatge responsable

El projecte "Paternatge responsable” pretén ser un espai de sensibilització i
formació específica per homes amb la intenció de promoure canvis en la
masculinitat hegemònica, aprofitant un moment vital idoni per fer-ho.

Un espai participatiu on desenvolupar coneixements i actituds basades en
l'equitat, la coresponsabilitat, el creixement sòcio-afectiu i l'educació emocional.

Un punt de partida per a la paternitat i la criança responsable, passant per les
diferents etapes del paternatge, tant en la preparació prèvia durant l'embaràs, i
el naixement, com en les diferents etapes de la vida dels fills i filles, des dels
nadons fins a sis anys.

Podeu accedir a través de : l'Espai d'Equitat, telèfon 93 816 90 02 equitat@vilanova.cat o ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva), telèfon 93 893 22 00.

Activitats, programes i més.....

Dona, identitat i diversiat (DID)

Aquest taller va néixer l'any 2008, fruit de la coordinació de tres serveis municipals (Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, Equitat i Convivència). El seu objectiu és crear un espai de trobada a la ciutat per a dones de diferents orígens i edats que, a partir d'elements d'identitat diversos (fotografies, cançons, receptes de cuina, etc.) estan disposades a:  
- Intercanviar coneixements
- Compartir experiències
- Descobrir altres formes de ser i estar en el món, altres vides, altres possibilitats... 
Aquests tallers que es realitzen periòdicament tenen una durada aproximada de deu sessions de dues hores setmanals.

Per a més informació i inscripcions adreceu-vos al telèfon 938140000 (ext 3370), o bé adreçar-se personalment al Servei de Convivència (Pl. de la Vila 12, 2n pis).

Xarxa d'espais per la llengua (XELL)

L'any 2006 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va promoure la creació de la Xarxa d'espais per la llengua amb la finalitat d'afavorir el coneixement de la llengua catalana i de l'entorn a totes les persones, especialment les nouvingudes;  i per tant, impulsar la llengua catalana com a llengua d'ús habitual entre la ciutadania.

Aquest espai de coordinació està integrat per diferents entitats i serveis de la ciutat que ofereixen serveis i formació de català: l'Associació de Dones La FrontissaCreu Rojal'Escola d'Adults Teresa Mañé, el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú .

Des del seu inici, la Xarxa du a terme, la coordinació i difusió de l'oferta de formació de la llengua catalana i campanyes anuals de sensibilització per a l'ús del català en les relacions socials.

Compartim

L'acollida familiar a les escoles, en funcionament des del curs 2006/2007, constitueix una eina complementaria al treball de les escoles que contribueix a facilitar la incorporació de les persones a la comunitat educativa i a la ciutat, més enllà del marc escolar. Els seus objectius són:

  • Promoure la relació entre pares i mares i la seva participació en la dinàmica escolar.
  • Afavorir una major implicació en el procés educatiu dels seus fills i filles.
  • Fer visible la llengua catalana com a element clau per a la cohesió social.
  • Augmentar el sentiment de pertinença a la ciutat.

 A través dels espais de trobada setmanals per a mares i pares a les escoles, es dóna a conèixer la llengua, l'entorn, els serveis i els recursos existents a la ciutat. Les escoles que estan participant en aquest projecte són: l'Arjau, Sant Jordi, la Ginesta i  Canigó

Actualitat

Directori d'entitats

Associació de Dones La Frontissa
L' Associació de Dones La Frontissa té com a objectiu la promoció de les dones en tots els àmbits, amb especial atenció a la prevenció de la violència i la promoció cultural i artística. 
Ofereix informació i acompanyament en temes relacionats amb la violència contra les dones. També organitza activitats de sensibilització, al voltant del 25 de novembre, i reivindicatives, al voltant del 8 de març, a més a més d'altres de caràcter cultural al llarg de l'any. 
L'associació, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, convoca els premis a “Carta a qui Maltracta” i “Donart”.

Joudour wa Afak
L'associació de dones Joudour wa Afak té com a objectiu realitzar, promoure i organitzar activitats culturals, formatives i educatives adreçades a dones i als seus fills i filles; crear i fomentar xarxes d'ajuda mutua i ofereix informació i acompanyament en temes relacionats amb la violència contra les dones. I participa en les activitats de sensibilització en diades commemoratives com ara el 8 de març i el 25 de novembre.

Dones d'Empresa 
Dones d'Empresa és un projecte que aglutina les dones emprenedores, empresàries, directives i executives del Penedès i el Garraf amb l'objectiu de donar suport, compartir experiències i crear xarxa comercial entre elles mateixes. 
SÓN DONES I D'EMPRESA 


Dones en Xarxa
Dones en Xarxa neix l'any 2004 amb la idea de posar de relleu reflexions, iniciatives i opinions de dones a Catalunya i es dedica activament a la inclusió de les dones en les TIC, a estudiar i reduir la fractura digital de gènere i a fomentar la presència de les dones a Internet.

ALBA Lactància Materna
ALBA Lactància Materna és una associació formada per mares amb experiència pròpia en alletament i formació especifica en lactància que ofereixen informació actualitzada i suport individual i en grup a totes les dones que desitgen alletar els seus fills, complementant l'atenció que presten els serveis de salut.  

Associació Ai, Mare! (Suport lactància materna) 
Grup de mares d'alletament que ofereix informació i suport a dones embrassades que desitgen alletar als seus nadons, així com a mares amb dubtes i problemes relacionats amb l'alletament. 


Marinada
A Marinada hi trobaràs un grup de dones disposades a compartir amb tu l'experiència d'haver patit un càncer de mama. Ofereixen suport i orientació personal. Es troben el tercer dimecres de cada mes al Centre Cívic de Mar. 


Associació de Famílies Monoparentals del Garraf
L'associació neix amb l'objectiu d'establir nexes d'unió entre famílies monoparentals, independentment de quin sigui l'orígen o motiu de la seva monoparentalitat per tal que puguin suposar una font de suport les unes per les altres.

Cooperacció. Dones per a la cooperació
Participa en la construcció d'un model de desenvolupament humà sostenible on es respectin i desenvolupin els Drets Humans de totes les persones. Cooperacció està compromesa en un món marcat pels valors d'igualtat, justícia i democràcia on l'equitat de gènere i la participació ciutadana han de ser eixos i motors de canvi imprescindibles. Cooperacció està compromesa en pro de la Sobirania Alimentària, com a dret de tots els pobles i com a garantia d'èxit en la lluita contra la pobresa i la fam.


Creu Roja
La Creu Roja treballa per abordar les diferents dimensions del fenòmen de l'exclusió social des d'un enfoc integral a través d'una estratègia marc per a la inclusió. Compromesa i solidària amb les necessitats socials i els col·lectius desfavorits.

AMPGIL (Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes
La principal funció d'AMPGIL ha estat l'atenció als pares - per telèfon i, principalment, en el Grup d'ajuda mútua (GAM) -, però també duen a terme altres activitats: Edició i difusió de material, Conferències, Relació amb altres associacions, Sensibilització social.

Associació de Famílies Lesbianes i Gais
La FLG és una associació de famílies de mares lesbianes i pares gais, que lluita per la plena equiparació dels drets i deures d'aquestes famílies. 

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord