Menú

Atenció als mitjans

Convocatòria de premsa

Presentació del fons Antoni Munné-Jordà de llibres, publicacions, documentació i objectes relacionats amb la ciència-ficció

Dia: dimecres 18 de maig de 2022        

Hora: a les 18.30 h

Lloc:  Biblioteca Cardona Torrandell, carrer de Menéndez i Pelayo, 15-17

Assistents: Mercè Mateo, regidora de Cultura

Observacions: l'acte estarà presentat i conduït per Francesc Mestres, editor d'El Cep i la Nansa

El Sr. Antoni Munné-Jordà és autor, traductor i col·leccionista de llibres i material relacionat amb la ciència-ficció.

El fons es compon de llibres, publicacions periòdiques i objectes relacionats amb la Ciència-Ficció que s'incorporaran al fons de la biblioteca Armand Cardona Torrandell i que es podran visitar un cop finalitzat l'acte.

La donació s'emmarca en els actes paral·lels a la CatCon, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de maig a l'Auditori Eduard Toldrà

Convocatòria de premsa

Convocatòria de premsa

Presentació de la III Jornada gastronòmica del Peix i del Marisc de Vilanova i la Geltrú

Dia: divendres 20 de maig de 2022

Hora: a les 12.30 h

Lloc: Port pesquer (Llotja del Peix)

Assistents: Jaume Carnicer, regidor de Producció del 1r Sector i Mercats Municipals i Ambulants

Observacions: es tracta de presentar la 3a edició de la Jornada gastronòmica del Peix i del Marisc de Vilanova i la Geltrú, que se celebrarà el 4 de juny. Més informació a https://visitvilanova.cat/jornades-gastronomiques

Convocatòria de premsa

Convocatòria de premsa

ATENCIÓ!

ACTE CANCEL·LAT: Presentació de la Guia de comunicació inclusiva

Dia: divendres 20 de maig de 2022

Hora: a les 18 h

Lloc: Sala Noble de la Casa Olivella, plaça de la Vila, 12

Assistents: Jaume Aliaga, regidor d'Acció Social, Convivència i Equitat i RSC

Observacions: l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presentarà la nova "Guia de comunicació inclusiva", elaborada per la Regidoria de Convivència i Equitat. És un recurs per la ciutadania que fomenta la comunicació lliure d'estereotips i prejudicis, amb l'ús d'una comunicació respectuosa amb tothom.

La guia es presenta en el marc del Dia Internacional de la diversitat cultural per al diàleg i el desenvolupament (21 de maig), amb dos objectius: promoure la no-discriminació per raó de color de pell, ètnia, origen, religió, identitat o expressió de gènere i/o orientació sexual; i segon, prevenir el discurs i delictes d'odi des d'una perspectiva interseccional de la defensa dels drets humans. Està concebuda per esdevenir una eina de consulta i reflexió per a qualsevol persona. Conté propostes per millorar la comunicació oral, escrita, audiovisual i no verbal en diferents àmbits i tenint present els següents eixos: racisme i prejudicis ètnics i culturals; gènere i LGBTIQ+; persones amb diversitat funcional; salut mental; i mitjans de comunicació. Inclou també, un apartat útil per a les persones que treballen de cara al públic a l'Administració pública.

A continuació de la presentació del document, les entitats locals que treballen en el seu dia a dia amb la diversitat cultural, estan convocades al "Diàleg per la diversitat cultural amb entitats locals". La trobada s'orientarà al treball conjunt amb la Regidoria de Convivència i Equitat, en la coordinació de recursos i serveis a la ciutat.

Convocatòria de premsa

Convocatòria de premsa

IV edició CatCon 2022

Dia: dissabte 21 de maig de 2022          

Hora: a les 9.45 h

Lloc: Auditori Eduard Toldrà, c.d'Olesa de Bonesvalls, 8        

Assistents: Mercè Mateo, regidora de Cultura

Observacions: La convenció de literatura fantàstica i de ciència-ficció que se celebra als territoris de parla catalana té per objectiu esdevenir un punt de trobada entres els autors i traductors que conreen aquest gènere, els bloguers, els afeccionats i les editorials.

La quarta edició del certamen se celebrarà els dies 21 i 22 de maig a la nostra ciutat i tindrà com a convidats d'honor a Salvador Macip i Lauren Beukes.

La CatCon està organitzada per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF).

El programa d'activitats inclou, entre d'altres, un monogràfic de ciència-ficció catalana, xerrades sobre cançons fantàstiques, sobre les últimes tendències dins el gènere, sobre mitologia fantàstica catalana i sobre la relació entre la ciència-ficció i els jocs d'ordinador.

També dins la convenció es farà el lliurament dels Premis Ictineu, els guardons literaris instaurats l'any 2009 que organitza la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.

Durant tota la setmana, les biblioteques de la ciutat han organitzat actes paral·lels a la celebració de la CatCon.

Convocatòria de premsa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord