Menú

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Ciutats Defensores dels Drets Humans

El projecte Ciutats Defensores de Drets Humans, del qual forma part Vilanova i la Geltrú, és una iniciativa de diferents municipis que facilita l'estada a les ciutats participants a destacats defensors i defensores dels Drets Humans durant una setmana o dues.

El projecte forma part d'un plantejament que impulsa la construcció d'una societat compromesa amb el desenvolupament, la justícia, els drets humans i la sostenibilitat en el seu entorn més proper i també en l'àmbit internacional, implicant el conjunt d'agents socials en el canvi d'actituds i pràctiques necessari per fer-ho possible.

Cada ciutat organitza nombroses activitats de sensibilització sobre l'activisme a favor dels drets humans i de les persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

Els defensors i defensores de drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, normalment a escala local o regional. El què els identifica com a "defensors" és la finalitat de la seva tasca, per bé que la naturalesa de les seves activitats pot ser molt diversa: membres d'entitats no governamentals; treballadors públics de l'àmbit de la justícia, les Procuradories, Defensories o similars; sindicalistes; membres del sector privat, d'organitzacions internacionals, professionals d'altres àmbits. La educació per la Ciutadania Global és el procés educatiu emancipador orientat a la transformació social. Persegueix, per tant, un canvi d'actituds i pràctiques a partir de la consciència crítica de la ciutadania sobre les desigualtats i els conflictes al món.

Els principals objectius del projecte és la defensa dels Drets Humans i la consecució dels Objectius de Desenvolupament sostenible.

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Activitats Ciutats Defensores 2021

 • Defensores de Ciutats Defensores dels Drets Humans

  Defensores de Ciutats Defensores dels Drets Humans

  L'edició d'enguany se centra en la defensa de la terra i el medi
  ambient, amb intersecció en la defensa dels drets de les persones
  migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del
  col·lectiu LGBTIQ+

 • Més accions de lluita pels Drets Humans

  Més accions de lluita pels Drets Humans

  Activitats de Ciutats Defensores més enllà de les xerrades directes amb les persones defensores són la lluita pel drets d'aquelles persones que actualment es troben empresonades/ amb causes judicials pendents per la defensa dels drets humans.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord