Menú

Tres Tombs

Sant Antoni Abat és patró de Vilanova i la Geltrú i en honor a ell se celebren cada any, el dia 17 de gener, els Tres Tombs. Actualment, el dia de Sant Antoni el celebren com a festa pròpia els pagesos, els descendents dels traginers i aquells qui d'una o altra manera tenen relació amb el món del cavall. Els principals actes del dia 17 de gener són la benedicció dels animals per part del rector de l'església de Sant Antoni i el circuit de carros, cotxes de cavalls i muntures. El circuit, tot i que en un principi era al voltant de la rambla Principal, d'uns anys enrere es va ampliar a altres carrers de la ciutat. Durant els Tres Tombs es donen premis als carros més ben guarnits i els cavalls amb millor figura. La festa és organitzada per l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú.

Abans del 17 de gener, ja comença la celebració amb el trasllat de la bandera per ser entregada al banderer escollit. La lectura del pregó, i el llançament del dotze morterets, balls i concerts, exposicions, correfoc i cercaviles, són activitats que acompanyen la diada de Sant Antoni Abat i configuren la Festa de la ciutat.

PER MÉS INFORMACIÓ:

Els organitzadors de la Festa són l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú

Camí Ral, s/n - 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 893 55 47
Horari: dimecres i divendres, de 10 a 13h.
c/e: trestombsvng@hotmail.com

Els Tres Tombs de Vilanova, per Crispetes Pictures

Festa de la pagesia i el món del cavall

Darrer programa d'activitats

Programa Tres Tombs 2024

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord