Menú

Festes de la Geltrú

Festa Major de la Geltrú

A la Geltrú, nucli originari de la ciutat, se celebra la seva Festa Major en honor a Santa Maria, al voltant del dia 15 d'agost. Durant l'època de la dictadura la Festa Major de la Geltrú va representar l'esperit popular i l'inici del que a partir dels anys setanta esdevindria el moviment de renovació de la festa a tot Catalunya i també a Vilanova. Durant molts mesos, des de l'Associació de veïns i veïnes es treballa per organitzar un programa d'actes que segueix una estructura semblant a les festes majors de l'entorn.

Festa Major de la Geltrú

Corpus

La Geltrú celebra les Festes de Corpus amb les tradicionals catifes de flors, l'ou com balla i la processó amb tots els entremesos. (Drac de la Geltrú, Gegants de la Geltrú, Gegantons de Vilanova, Ball de la Moixiganga, Ball de Cercolets)  

La festivitat del Corpus té lloc pels carrerons i places de la Geltrú amb les catifes de flors i l'exhibició de l'ou com balla a la Plaça Lledoners com a protagonistes. Les catifes florals es confeccionen al llarg del matí de dissabte a la Plaça Lledoners i la Plaça Assumpció.

A mitja tarda hi ha la plantada de Dracs i Gegants a la Plaça Font i Gumà, just abans de l'ofici religiós i, tot seguit, la sortida de la processó del Corpus amb el seguici popular i religiós del Castell de la Geltrú.

La festa és organitzada pels Amics del Drac de la Geltrú, el Tigre i en Barrina, l'entitat que amb el toc dels seus tabalers, obre la comitiva. 

Corpus
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord