Menú

Servei d’Agents per la convivència a l’espai públic

Fomentem els bons usos a l'espai públic i el respecte

Des del mes de juny de 2018  l'Ajuntament de VNG ha incorporat el Servei d'Agents de Civisme. Dos agents són els  encarrregats de dur a terme tasques de sensibilització, donant a conèixer la normativa municipal en matèria de civisme i convivència, i vetllant per la compatibilització de l'oci i el dret al descans en zones determinades de la ciutat durant les nits del cap de setmana.


Entre les seves funcions hi ha la de sensibilitzar i facilitar el respecte a l'espai públic, al bé comú, partint de la concepció de l'espai urbà com a escenari col·lectiu i casa comuna contribuint a reforçar també el sentiment de corresponsabilitat i de pertinença. L'objectiu és promoure les conductes cíviques en l'ús de l'espai públic i atendre les necessitats derivades del cicle festiu de la ciutat, i especialment durant les nits dels caps de setmana.

Entre les seves funcions hi haurà la d'informar sobre l'ús de contenidors, la tinença d'animals o la circulació; fer especial incidència i seguiment en aquells punts de la ciutat on s'han detectat problemàtiques de soroll, acumulació de defecacions d'animals o restes de "botellón"; vetllar per la compatibilització de l'oci i el dret al descans dels veïns; impulsar les diferents campanyes de sensibilització repartint fulletons; adreçar-se als grups de joves que estiguin a l'espai públic per tal de donar a conèixer els recursos adreçats especialment a aquest col·lectiu; dur a terme xerrades i tallers per afavorir la corresponsabilitat en l'ús de l'espai públic; i especialment traslladar les peticions ciutadanes als diferents serveis municipals adients i coordinar-se amb la Policia Local sempre que sigui necessari.

Fomentem els bons usos a l'espai públic i el respecte

Enllaços relacionats

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord