Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:
Quan aneu a comprar heu de seguir un seguit de recomanacions per minimitzar el risc de contagi i preservar la vostra seguretat i la dels altres
La situació actual ha suposat un canvi d'hàbits en quant a la nostra alimentació. Sovint tenim tendència a comprar més quantitat de la necessària i per tant acumulem un volum elevat de menjar.
No organitzar bé el nostre rebost i la nevera fa que correm el risc que molts d'aquests aliments es facin malbé i els haguem de llençar.
Per evitar aquest malbaratament alimentari, l'Agencia Catalana de Seguretat Alimentària ens dona un seguit de consells:
La correcta manipulació i rentat dels aliments és un hàbit que caldria seguir sempre, si bé en l'actualitat i davant la situació d'alarma per #coronavirus és del tot recomanable.
L'agencia catalana de seguretat alimentària fa un seguit de recomanacions, entre les quals hi ha:
Els establiments del sector alimentari amb servei directe al públic han de seguir un seguit de recomanacions (Consulteu Aquí)
Els establiments del sector alimentari que realitzin repartiments a domicili han de seguir aquestes recomanacions. (Consulteu Aquí)
Les persones que porten aliments i productes de primera necessitat a persones confinades, (edat avançada, malaltia o condició física) han de prendre un seguit de mesures de protecció.
Si sou propietàris i/o responsables de comerços, empreses i establiments autoritzats a obrir aquests dies:
Promoveu mesures per a la higiene respiratòria i la tos, així com el rentat freqüent de les mans. Entre altres, tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.