Menú

Fases del desconfinament

Fase 1 o inicial

Es permeten reunions de fins a 10 persones i s'obre el petit comerç, les terrasses amb la meitat de l'aforament del que és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions.

Es poden celebrar espectacles culturals amb fins a 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l'aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l'aforament.

També es reprenen les activitats esportives no professionals que no impliquin contacte físic.

Es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa regió sanitària

Fase 1 o inicial

Les sortides

Es poden fer sortides durant tot el dia per anar a comprar, anar a la farmàcia i realitzar gestions bancàries.

Es pot passejar i fer esport en les mateixes condicions i franges horàries que a la fase 0

 • Majors de 14 anys de 06 a 10 h i de 20 a 23 h, sense límit de temps
 • Majors de 70 anys i persones amb dependència de 10 a 12 h i de 19 a 20 h, sense límit de temps
 • Menors de 14 anys, una hora al dia, de 12 a 19 h. Els infants poden anar acompanyats per més d'un adult

Si feu esport no podeu sortir del municipi. Desapareix el límit de temps, dins la franja horària de cadascú, però només es pot sortir un cop al dia

Si sortiu a passejar o ho feu amb menors de 14 anys, no us podeu allunyar més d'1 km, del vostre domicili.

Es pot sortir a passejar amb una persona que convisqui en el mateix domicili, treballadora de la llar o persona cuidadora habitual, de persones amb dependència

Es permet reunions amb familiars i amics en domicilis i terrasses (un màxim de 10 persones) sense limitació de temps ni restricció de franges horàries

Cal mantenir la distància de seguretat entre persones de 2 metres

És obligatòri l'ús de la mascareta en espais tancats, i també en espais oberts, quan no es pugui garantir la distància de seguretat

Les sortides

Reunions familiars o amb amics

Les trobades es poden fer

 • A l'aire lliure, amb la possibilitat de participar en activitats turístiques per la natura en grup, mitjançant cita prèvia.
 • A les terrasses d'establiments de restauració, obertes amb restriccions d'aforament i sense accés a l'interior del local.
 • Al domicili, tot mantenint la distància de seguretat i, en cas que no sigui possible, el reforç d'altres mesures de prevenció com el rentat freqüent de mans.

Durant el desplaçament

 • Les persones que conviuen en el mateix domicili poden viatjar en el mateix vehicle.
 • Les persones que no conviuen al mateix domicili:
  • Poden compartir motocicletes i ciclomotors, amb dues places homologades, sempre que conductor i passatger portin casc integral amb visera, o bé mascareta.
  • Poden compartir vehicles de fins a nou places homologades, sempre que vagin dues persones a cada filera de seients, portin mascareta i mantinguin la distància de seguretat.
 • És obligatori portar mascareta per a l'ús del transport públic.
 • Eviteu visitar les persones vulnerables (majors de 70 anys, persones amb malalties cròniques, etc
Reunions familiars o amb amics

Mobilitat

Es pot circular lliurement per la zona sanitària de referència per anar a treballar, traslladar-se a la segona residència, allotjaments turístics, terrasses, mercadals, així com per visitar familiars i amics.

Es pot anar a espectacles, museus, o comerços per adquirir productes que no es puguin comprar dins el municipi. També es permet anar a funerals i visitar llocs de culte.

No us podeu desplaçar amb vehicles motoritzats ni transport públic per fer esport.

Es poden visitar familiars i amics als seus domicilis (màxim 10 persones)

No estan permeses les visites a les residències de gent gran.

Estan permesos els desplaçaments en un mateix vehicle i sense mascareta, sempre que els ocupants convisquin en el mateix domicili.

En cas de compartir vehicle amb persones amb les quals no es conviu, poden viatjar 2 persones per cada fila de seients (fins a 9 places) amb mascareta i respectant la màxima distància entre els ocupants.

En el cas de les motos i ciclomotors amb dues places homologades (conductor i passatger) poden anar dues persones que resideixen en el mateix domicili, sempre que portin casc integral amb visera, o casc integral i mascareta. Si són motocicletes d'ús compartit, és obligatori utilitzar guants (conductor i passatger)


 

Mobilitat

Transport públic

Des del 4 de maig és obligatori l'ús de mascareta en el transport públic

En autobusos i trens, els ocupants no poden anar asseguts un al costat de l'altre. Cal deixar un seient buit entremig dels dos. Aquesta norma no s'aplica en el cas de persones que visquin en el mateix domicili. En el cas dels autobusos no es podrà ocupar la fila o butaca que hi ha darrere del conductor.

Pel que fa al transport públic col·lectiu d'àmbit urbà i periurbà (bus urbà, tren de rodalies, metro ...) on els viatgers poden anar drets, l'ocupació ha de ser del 50% de les places amb seient i de dos passatgers per cada metre quadrat, en la zona habilitada per anar dret.

A partir del 18 de maig augmenta la freqüencia de pas del servei de bus urbà de Vilanova i la Geltrú i també els seus horaris www.vilanova.cat/mobilitat/
 

Transport públic

Empresa i treball

Podran obrir hotels i allotjaments turístics, però no està permès utilitzar les zones comunes, ni tampoc les piscines, gimnasos, zones infantils, Spa's, discoteques i sales de festa.

Els mercats a l'aire lliure podran obrir amb un 25% de les parades i respectant les mesures de distanciament de 2 m, entre clients i venedors.

Els comerços de menys de 400 metres quadrats, que no estiguin dins un centre comercial, podran obrir amb un aforament limitat del 30% per planta, sense necessitat de cita prèvia.

També podran obrir al públic, amb cita prèvia i sense limitació dels 400 metres quadrats, els concessionaris de vehicles, les ITV, els centres de jardineria i vivers, i les administracions de loteria.

Els funerals es poden realitzar amb un límit de 10 persones en espais tancats o de 15 persones en espais oberts. No cal que les persones convisquin en un mateix domicili. El comiat de la persona difunta, en l'enterrament o crematori, està restringit a 15 persones, entre familiars i amics, a més de la persona que oficiï la cerimònia.

Segueix sent prioritari el teletreball per a les persones que el puguin realitzar

Les persones que s'incorporen a la feina en aquesta fase han de poder disposar de gels desinfectants, o quan no sigui possible, d'aigua i sabó per poder fer una higiene de mans adequada. Si no es pot garantir la distància de 2 m, cal que les persones treballadores disposin d'equips de protecció adequats.

 • L'empresa és la responsable de proveir de tots els materials necessaris per garantir la seguretat del personal.

Si es tenen símptomes compatibles amb la malaltia, cal contactar immediatament amb el centre de salut i amb serveis de prevenció de riscos laborals de l'empresa.

 

 

Empresa i treball

Cultura i oci

Durant aquesta fase està permès assistir  a espectacles culturals en llocs tancats de menys de 30 persones en llocs tancats (un terç de l'aforament) i de menys de 200 persones a l'aire lliure.

També es pot anar als museus, limitats a un terç del seu aforament. Si bé les visites són individuals, es pot anar amb totes les persones que convisquin dins el mateix domicili (família o companys de pis)

En el cas de Vilanova i la Geltrú, els equipaments culturals de la ciutat, biblioteques, museus, teatre i auditori, contiuaran tancats uns dies més, per tal de poder obrir amb les màximes condicions de seguretat.

Durant aquest temps, i mentre s'està treballant en els nous continuguts culturals, els diferents equipaments ofereixen continguts virtuals adaptats a les necessitat del moment. 

Cultura i oci

Platges i natura

A Vilanova i la Geltrú es pot anar a la platja, espais naturals i zones verdes, per passejar i fer esport. No està permès banyar-se ni prendre el sol.

L'esport ha de ser indivual, però es permet fer-ho en grups de fins a10 persones, sempre que es respectin les distàncies de seguretat.

Està permesa la navegació si l'embarcació es troba dins el mateix municipi. L'ocupació no pot superar el 50% de la capacitat, si són persones que no conviuen habitualment. En cas contrari l'ocupació pot ser del 100%

Es poden practicar esports aquàtics (surf, windsurf, kite surf ...) i la pesca espotiva, dins el mateix municipi i en la franja horària

 • De 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores

Es poden realitzar activitats de turisme actiu i natura en grups de fins a 10 persones, demanant cita prèvia a una empresa que es dediqui a aquest sector. No es pot fer lliurement
.
L'esport no professional a la natura, com l'escalada, només es pot fer dins el mateix municipi.

Platges i natura

Esport

L'esport ha de ser indivual, però es permet fer-ho en grups de fins a10 persones, sempre que es respectin les distàncies de seguretat. Un cop al dia sense sortir del municip i dins les franges horàries establertes.

Per fer esports es pot anar a espais naturals i zones verdes autoritzades. No es pot utilitzar cap vehicle amb motor o transport públic en desplaçaments per anar a fer esport.

No es poden utilitzar les instal·lacions a l'aire lliure de: Cruyff Court, Skate Park, Street Workout, Pistes de petanca.

També està permès jugar a esports de pista, sense contacte, com el tenis o el pàdel, en instal·lacions públiques o privades, a l'aire lliure. No es poden utilitzar els vestidors. Cal demanar cita prèvia i l'aforament no pot superar el 30% de la seva capacitat.

Està permès accedir a instal·lacions i centres esportius coberts (com ara gimnasos) de manera individual i amb cita prèvia. L'aforament no pot superar el 30% de l'aforament i cal que estiguin garantides les distàncies de seguretat. No es podran utilitzar ni els vestidors ni les dutxes

Els esportistes federats en les modalitat d'atletisme, triatló i ciclisme, membres dels clubs locals, o empadronats a la ciutat, podran utilitzar les Pistes d'Atletisme i Circuit de Cislisme, respectivament www.vilanova.cat/esports/

En el cas dels esportistes federats, les franges per fer esport són les mateixes. De 6 a 10 h i de 20 a 23 h sempre dins el mateix municipi.

 • Els esportistes professionals o d'alt rendiment poden accedir als espais naturals on us calgui fer la vostra activitat esportiva (mar, rius, embassaments...) amb l'equipament necessari. També podran accedir als centres d'alt rendiment, però cal anar al que estigui més pròxim al domicili, dins la mateixa província.
 • Els esportistes paralímpics han d'anar acompanyats i ambdós utilitzar mascareta. Els entrenadors poden estar presents, però mantenint distància de seguretat i criteris d'higiene.
 • Els esportistes de lligues professionals poden fer entrenaments bàsics i individuals, així com entrenaments de tipus mitjà (físics i tècnics) en grups de fins a un màxim de 10 persones i mantenint la distància de 2 metres de seguretat.
   
Esport

Mentre no finalitzi el procès de desescalada per fases

 • Suspensió de tota l'activitat educativa. Escoles, instituts, universitats, i tota activitat de caire docent, del tipus que sigui, tant pública com privada. Inclou l'Escola de Música, l'Escola d'Art i Disseny i els Centres Oberts. Els centres educatius facilitaran a partir de la fase 2 espais i horaris, per aquelles families que ho necessitin, prèvia petició al centre
   
 • Suspensió de tota l'activitat esportiva. Tancament de les instal·lacions municipals i també les instal·lacions esportives al carrer (Cruyff Court, Skate Park i WorkOut) així com els parcs infantils. A la fase 1 obertura de les Pistes d'Atletisme i Circuit de Ciclisme, per esportistes federats residents o de clubs locals, en les modalitats d'atletisme, triatlò i ciclisme
   
 • A la Fase es reprèn l'activitat cultural al Museu Víctor Balaguer, Espai Far i Centre d'Art Contemporàni La Sala, amb limitacions pel que fa a l'aforament. Les Biblioteques Municipals inicia en Fase 2  el servei de prestec i devolució de llibres, i a partir del 18 començaran a obrir sales. Tot mitjançant cita concertara.
   
 • Tancament del Teatre Principal i Auditori Eduard Toldà, i resta de museus
   
 • Suspensió de tota l'activitat programada a la Xarxa de Centres Cívics i al Casal de la Gent Gran, i tancament dels centres.
   

  

 • A partir de la Fase 2 tornada dels mercats ambulants dels divendres al voltant del Mercat de Mar, i dels dissabtes al voltant del Mercat del Centre, amb limitacions de parades segons aforament, i distàncies de seguretat . Els Mercats del Centre i de Mar, obriran en Fase 2 en horari habitual de dilluns a dissabte i les tardes de dimarts i divendres.
   
 • Tancament dels horts urbans de titularitat municipal
   
 • Tancament de la zona de pícnic de la Masia en Cabanyes
   
 • Tancament de les Oficines de Turisme
   
 • Tancament del Centre de Resiliència i sostenibilitat de Can Pahissa
   
 • Tancament de l'Oficina Jove
   
 • Tancament de les Oficines de la Companyia d'Aigües de Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord