Menú

Indicadors de salut

Sistemes d'informació en salut

Millorar la qualitat de vida de la població és l'objectiu de la Regidoria de Salut 

Els informes d'Indicadors de Salut són instruments únics i de gran potencialitat, que recullen i analitzen a partir de l'evolució de 90 indicadors al llarg dels darrers deu anys, dades de la població empadronada referents a l'estructura poblacional, la salut reproductiva i la interrupció voluntària de l'embaràs, la mortalitat i la morbiditat (quantitat de persones afectades per cada malaltia) i l'atenció a nivell hospitalari (hospital d'aguts, sociosanitaris i de salut mental). Aquests informes permeten fer un seguiment dels canvis en l'estat de salut de la població, estudiar els possibles motius, identificar necessitats i desigualtats en salut i, en conseqüència, han de permetre prioritzar i avaluar les polítiques municipals d'intervenció en matèria de salut pública. 

A nivell de la nostra ciutat, les dades mostren que Vilanova i la Geltrú és una ciutat que es troba dins la mitjana de Catalunya. En els darrers 10 anys s'ha incrementat la població prop d'un 25%, amb l'arribada de població immigrada que l'ha rejovenida i ha augmentat els nivells de reproducció. Seguint la tònica catalana, l'edat reproductiva en general ha augmentat, i els dones tenen el primer fill entre els 30 i els 35 anys. També dins la mitjana, la interrupció voluntària de l'embaràs es dóna en un de cada 5 casos. Pel que fa a mortalitat, els accidents càrdiovasculars i els tumors són les principals causes. Val a dir que a VNG hi ha molts habitants de més de 84 anys, una franja d'edat en la què hi ha moltes necessitats, i que l'Ajuntament haurà d'abordar en els propers anys. 

Diagnòstic de salut

El diagnòstic de salut de la comunitat és un puntal bàsic per al desenvolupament del treball comunitari.

Diagnòstic de salut

Memòria de la regidoria de salut pública

La memòria de la regidoria de salut pública és un recull anual d'indicadors econòmics i d'activitat. 

Aquesta memòria vol ser un exercici de transparència que permeti retre comptes a la ciutadania a la què servim.

Consulta la memòria del Servei de Salut Pública 2020

Memòria de la regidoria de salut pública

La salut pública en xifres

La Salut Pública en Xifres és un resum de les intervencions, actuacions i/o serveis realitzats per la Regidoria de Salut Pública durant l'any.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord