Menú

Servei de mesures alternatives

El projecte SMA té per objectiu principal promoure processos de responsabilització dels actes propis que ens apropin  a actituds constructives i ens allunyin de les polítiques basades únicament en el concepte del càstig.

Les infraccions que poden ser substituïdes són aquelles recollides en ordenances municipals que recullin la possibilitat de substituir la sanció per mesures alternatives, en especial l'ordenança de Convivència i Civisme. També s'ofereix la possibilitat de substituir les sancions per consum i/o tinença de substàncies il·lícites a la via pública per un programa educatiu individualitzat per a menors d'edat. Aquest programa educatiu permet oferir una resposta d'intervenció per a menors d'edat sancionats pel consum de drogues, amb la finalitat de reduir els riscos associats al consum i connectar  al jove i les seves famílies a la xarxa social del municipi on puguin resoldre dubtes i/o demandes en relació al consum de drogues.

En aquest projecte hi ha la participació corresponsable de moltes associacions del municipi, que ofereixen llocs i tasques on les persones sancionades poden realitzar les accions reparadores. Les persones sancionades també poden realitzar els treballs en benefici de la comunitat en els diferents serveis municipals.

Des del Servei també es col·labora amb el Departament de Justícia oferint llocs i tasques en les que les persones realitzen Treballs i/o Prestacions en benefici a la Comunitat . Específicament hi ha protocols de coordinació i circuits de col·laboració amb el Servei de Mediació i Assessorament Tècnic de Justícia Juvenil a partir dels quals es vol fomentar el treball transversal.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord