Menú

Atenció grupal

L'atenció grupal s'emmarca dins el treball social comunitari. 

Al llarg del curs s'ofereixen diferents grups que tenen diferents objectius. L'atenció grupal permet que les persones participants puguin compartir les seves experiències i vivències amb l'acompanyament de professionals dels Serveis Socials. Esdevenen també un espai per l'adquisició d'habilitats i aprenentatge.

 

Grup de suport emocional i ajuda mútua (GSAM)

S'ofereix un espai per compartir l'experiència de les persones que tenen cura de familiars en situació de dependència.

 

Grup socio-relacional

El grup socio-relacional construieix un espai d'ajuda que busca augmentar les competències socials i les capacitats de les persones per a que siguin elles mateixes les que participin activament en els seus propis canvis personals. En la nostra vida quotidiana, vivim o formem part d´algun grup, i la interacció social és la base sobre la que construïm la nostra identitat. Per això, reforçar les habilitats socials, resocialitzar els nostres comportaments i inserir-nos en les característiques de les xarxes socials i comunitàries en les que estem immersos són qüestions bàsiques pel nostre projecte de vida i per la narrativa de la nostra història personal: la nostra identitat.

El grup permet passar de la comprensió particular a la comprensió comú, superant els prejudicis i simplismes socio-culturals: bons i dolents, bojos i sans, llestos i tontos, pobres i rics, empletas i aturats, exitosos i fracasats.

El grup genera un context humà i social on hi cabem les persones i les nostres necessitats en funció dels moments  i les situacions vitals.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord