Menú

Servei prelaboral

El Servei Prelaboral és un projecte dirigit a  persones aturades usuàries de Serveis socials, majoritàriament majors de 30 anys, amb perfils laborals poc definits, baix nivell formatiu, poca experiència laboral o amb llargs períodes de temps a l'atur, amb necessitat de reciclar-se o de reconduir el perfil laboral per trobar-se fora del mercat laboral actual... Hi ha persones també, provinents d'altres cultures i països, amb una situació econòmica familiar inestable o precària, amb càrregues familiars, amb baixa confiança en les seves possibilitats de treball, baixa autoestima, o pors i barreres davant el repte del món laboral

L'objectiu final del Taller Prelaboral és fomentar l'autoestima, la seguretat i confiança de la persona perquè, coneixent les diferents eines de recerca de feina, dugui a terme un procés de recerca actiu, sabent canalitzar les dificultats amb les que s'aniran trobant.

 

Com ho fem?

La inserció laboral no és un dels objectius principals del Servei Prelaboral,ja que es situa en una fase prèvia, però sí ho és de cara a les persones usuàries ja que els hi resulta una motivació. Hem de tenir molt present que la població a la que va dirigida el Servei Prelaboral és una població de difícil inserció tant per motius d'exclusió social com per la situació actual del Mercat Laboral on les feines estan canviant, les ofertes de treball són molt exigents i la competències entre les persones demandants és molt elevada.

 

Jornades 3', una oportunitat!

Com a tercer any consecutiu, juntament amb la FEGP, dins el marc del projecte prelaboral hem realitzat la Jornada 3', una oportunitat, que pretén posar en acció les habilitats comunicatives treballades amb les persones participants dels tallers mitjançant entrevistes “in situ” en temps delimitat i amb diferents tipus d'entrevistador/a.

S'organitzen 6 taules amb 6 entrevistadors/es de diferents empreses, cada una de les persones usuàries del prelaboral passen per les diferents taules i al moment realitzen una entrevista de 3 minuts. Van rotant fins haver passat per cada una de les taules; és a dir, realitzen un total de 6 entrevistes. Un cop finalitzades les entrevistes, les empreses fan una devolució general al grup explicant els punts forts a destacar de cada una de les persones participants. Posteriorment, la tècnica del Projecte Prelaboral junt amb les persones participants valoren l'experiència.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord