Menú

L'Economat de Vilanova i la Geltrú

L'economat de VNG, inaugurat el març de 2015, és un servei social de distribució d'aliments gestionat sota la modalitat d'un supermercat. És un projecte coliderat per Càritas i per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al qual s'hi sumen entitats i empreses col·laboradores, així com persones voluntàries. Des de la seva concepció, l'Economat aposta per tenir un valor afegit: ser un espai amb un clar component preventiu, inclusiu, generador d'aprenentatge, de xarxa i de vincles. L'Economat, més enllà de la distribució d'aliments, és un servei de tota la ciutat plenament consolidat al municipi.

L'Economat de VNG garanteix un complement a l'alimentació bàsica de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls. Són els Serveis Socials municipals qui donen accés al servei valorant prèviament la situació social i econòmica de la família.

El servei funciona com un supermercat on les persones poden anar a buscar els  aliments o productes escollint entre l'estoc disponible a l'Economat. Les famílies tenen uns punts assignats en funció dels membres de la unitat familiar, i amb aquesta puntuació escullen els productes, que tenen un valor en punts. La “compra” es fa quinzenalment i durant un període valorat pels tècnics socials referents.

A l'Economat només hi ha productes de primera necessitat: aliments de llarga conservació, aliments frescos (fruita, verdura, carn i peix) i/o congelats i alguns productes d'higiene personal i de neteja de la llar. Hi ha 28 productes sempre garantits més tot un ventall d'altres aliments que poden ser variables i que provenen de donacions. Cal sumar també els bolquers, l'alimentació infantil (llet i potets), i els productes d'higiene variats (paper WC, higiene personal i neteja de la llar).

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord