Menú

Àpats a domicili

El servei d'àpats a domicili és una prestació municipal que consisteix en el lliurament setmanal a domicili dels àpats convinguts a aquelles persones que, per motius de salut, invalidesa o aïllament tenen dificultats per preparar els àpats.

L'objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones i cobrir les necessitats nutricionals d'una alimentació adequada i equilibrada.

El servei proveeix la persona usuària d'un àpat diari equilibrat saludable i adaptat a les seves necessitats nutricionals (primer plat, segon plat, postres i pa). Els àpats són cuinats mitjançant el procediment de la línia freda, que implica que s'han de guardar a la nevera i escalfar en un forn microones quan es vagin a menjar. Si és necessari, es cedeix un forn microones en règim de préstec mentre dura el servei.

El servei s'adreça a aquelles persones que, per la seva situació personal, no poden preparar-se els àpats, necessiten ajuda per fer-ho, o bé no disposen d'un habitatge en condicions per cuinar aliments.

També es tenen en compte altres factors com la manca de suport social o familiar, els problemes de mobilitat i en l'autonomia personal a l'hora d'anar a comprar i cuinar.

Es podran sol·licitar diferents dietes, i menús adaptats a les persones amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, prèvia justificació mèdica.

El lliurament dels àpats es realitzarà un dia a la setmana, de dilluns a divendres. S'informarà de l'horari de repartiment a les persones usuàries, durant el qual hauran de romandre al seu domicili.

L'accés al servei d'àpats es farà per derivació dels professionals dels Serveis Socials Bàsics municipals, en el context d'un pla de treball i, sempre que compleixen el perfil de destinataris.

El preu del servei per a l'any 2024 és de 8 €/dia (Ordenança fiscal núm. 18) tot i que es poden establir bonificacions segons la capacitat econòmica familiar.

Oficina de la Regidoria d'Acció Social, Dependència i VNG Inclusió

Adreça: carrer de Marquesat de Marianao, 2 baixos.
Telèfon: 93 814 00 00 extensió 3420.

Horari d'atenció presencial: de dilluns a divendres de 9.30 h a 14 h i dimecres a la tarda de 15 h a 17.30 h.

Correu electrònic: ssocials@vilanova.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord