Menú

Vila-Real País Valencià

Agermanaments

Els agermanaments estableixen contactes i lligams entre dues poblacions amb l'objectiu de dur a terme intercanvis entre elles. 

Tots els agermanaments tenen en comú la voluntat de compartir experiències que ajudin a enriquir la realitat social i cultural dels municipis que hi participen.

Vilanova i la Geltrú està agermanada amb:

Matanzas (Cuba)
Mérignac (França)
Vila-Real (Pais Valencià)

Agermanament amb Vila-real

Vila-real és una ciutat de 47.000 habitants situada a la província de Castelló, al País Valencià. Forma part de la Plana Baixa. 

A partir dels anys 60, la ciutat va viure una gran industrialització en els sectors de la metal·lúrgia, materials de construcció i sobretot, en la fabricació de rajoles, base econòmica de la ciutat. 

El protocol d'agermanament preveu desenvolupar diferents accions en el camp cultural, esportiu, social, d'organització i serveis municipals, econòmic i fomentar les relacions turístiques.

Inicialment els objectius plantejats es van assolir amb rapidesa i amb una forta implicació de la ciutadania d'ambdós municipis però, probablement la proximitat i el propi assoliment ràpid dels objectius, conjuntament amb el fet de compartir una mateixa realitat, van fer que l'agermanament entrés en una fase d'alentiment que encara no s'ha aconseguit superar.

Malgrat aquesta constatació, s'han anat produint de forma periòdica intercanvis puntuals entre entitats i associacions, així com suports municipals a projectes i entitats de la ciutat de Vila-real.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pretén que aquest agermanament entri en una dinàmica similar al de Mérignac, per tal de treballar amb la ciutat valenciana en situacions globals com el medi ambient, la immigració, el civisme, l'educació, etc.

Agermanament amb Vila-real
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord