Menú

Matanzas Cuba

Agermanaments

Els agermanaments estableixen contactes i lligams entre dues poblacions amb l'objectiu de dur a terme intercanvis entre elles. 

Tots els agermanaments tenen en comú la voluntat de compartir experiències que ajudin a enriquir la realitat social i cultural dels municipis que hi participen.

Vilanova i la Geltrú està agermanada amb:

Matanzas (Cuba)
Mérignac (França) 
Vila-Real (Pais Valencià)

Agermanament amb Matanzas Cuba

Matanzas és una ciutat d'uns 128.000 habitants situada a la costa nord de l'illa de Cuba. És capital de província i els seus sectors econòmics més desenvolupats són la indústria, el turisme, la ramaderia, la construcció, els transports i les comunicacions viàries. 

L'objectiu de l'agermanament amb Matanzas és donar suport a una ciutat que sempre ha estat present en la nostra història i amb la qual existeixen lligams molt estrets, tant personals com institucionals. La relació entre ambdues ciutats es va iniciar entre finals del segle XVIII i principis del segle XIX, quan els primers emigrants vilanovins es van establir en diferents ciutats cubanes, especialment a Matanzas. De Vilanova i la Geltrú hi van anar, entre d'altres, personatges com Francesc Gumà i Ferran, Josep Tomàs Ventosa i Soler, Josep Font i Gumà, Francesc Font i Parés, Francesc Gumà i Carbonell...

L'agermanament amb Matanzas és de caire solidari i té com a objectiu mantenir una relació horitzontal que beneficiï el procés de desenvolupament d'un dels municipis agermanats. El protocol d'agermanament preveu l'actuació en diferents àmbits: millora dels equipaments escolars, formació educativa, promoció d'activitats culturals que permetin un millor coneixement de les dues ciutats, millora dels equipaments sanitaris, dinamització econòmica, etc.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi ha endegat un pla de rehabilitació d'escoles i altres edificis.

La voluntat dels dos municipis és desenvolupar conjuntament projectes que donin a conèixer encara més la relació històrica que mantenen.

Agermanament amb Matanzas Cuba
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord