Menú

Ajuts a l'emergència humanitària

Ajuts a projectes d'emergència internacionals

Els desastres naturals i els conflictes bèl·lics deixen rere seu un drama humà incontestable: la pèrdua, per part de molta gent, dels seus recursos habituals per continuar fent una vida digna.
 
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destina part del pressupost a finançar projectes d'ajut humanitari i de reconstrucció de la zona i la societat afectada a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del que n'és membre des de l'any 1993. 

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és un organisme format per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes. Gestiona de forma conjunta els recursos econòmics aportats per les institucions associades evitant duplicitats en l'ajut i la dispersió d'esforços. Organitza campanyes de suport a la població de les zones afectades i realitza el seguiment de tots els projectes que es finançen.
 
Els projectes subvencionats, responen a criteris d'efectivitat i de coherència amb les necessitats dels afectats. Així les contraparts que duen a terme el projecte són ONG catalanes que ja estan treballant al territori abans de la situació d'emergència o entitats socials vinculades al territori compromeses amb la transformació social.

Ajuts a projectes d'emergència internacionals

Campanya d'emergència pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú respon a la crida que el Fons Català de Cooperació ha realitzat als ajuntaments i institucions supramunicipals per suamr-se a la campanya d'emergència pel procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pel terratrèmol del 6 de febrer al Kurdistan, Síria i Turquía.

Mitjançant el Fons Català, amb trajectòria de suport a respostes d'emergència en aquests territoris, actualment es troben en procés d'identificació de les respostes d'emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència.

Quina és la situació a la regió?

Diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan. S'han registrat víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s'han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

L'epicentre ha tingut lloc a les províncies d'Ekinozu i Kahramanmaras i ha afectat una àrea d'uns 400 km al voltant, que inclou grans ciutats de Turquia i el Kurdistan com Gaziantep, Adana, Hatay, Diyarbakir on viuen prop de 12 milions de persones, de les quals més de dos milions són persones refugiades sirianes. El terratrèmol també ha afectat el nord-oest de Síria, les províncies d'Alep, Idleb, Latakkia, Tratous i Hama, també com la regió de l'administració autònoma del nord i est de Síria-Rojava, les ciutats d' Afrin i Kobane.

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s'han vist greument afectats. 

Campanya d'emergència pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord