Menú

Accions de sensibilització

Dia Internacional dels Drets Humans

Les Nacions Unides declaren el 10 de desembre del 1948, la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té com objectiu sensibilitzar a la ciutadania entorn el coneixement i el respecte dels Dret Humans donant visibilitat mitjançant el hastag #defensemelsdretshumans.

Entorn el dia Internacional dels Drets Humans es realitzen activitats de sensibilització a la ciutadania :

Persones defensores de l'aigua a Guapinol - Hondures
Sinopsis persones defensores Guapinol
Defensora Nashrin
Abdulahi
Ilham

Exposició Dones en Lluita

Exposició de Dones en Lluita és una exposició que es mantindrà oberta a la ciutadania des del 16 al 30 de novembre.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Amnistia Internacional Catalunya i, amb la col·laboració de Diputació de Barcelona inaugura el proper divendres 18 de novembre a un acte a càrrec d'Amnistia i de Isabel Garcia, tècnica especialitzada en violència i Igualtat de les Dones. L'acte serà al Mercat Central Onze de Setembre a els 19 h al hall.

La exposició aborda els drets humans de les dones al ón i les seve lluites mitjançant diferents situacions que visibilitzen la vulneració dels seus drets, juntament amb històries de dones, moviments d'activistes i defensores que lluiten per canviar aquesta situació, amb exemples a diferents països i continents.

Consta de panels amb fotografies i textos que tracten els següents temes:

“Valentes” mostrant com les defensores de drets humans treballen contra la injustícia i arrisquen la seva llibertat i la seva vida per defensar els drets de les dones i de tota la comunitat

“Guardianes de la natura”, on s'aborda la defensa de la terra, del clima i del medi ambient

“Drets no hipotecats”, per visibilitzar com les dones fan front a les retallades de drets econòmics i socials

 “Guerra a les dones” amb la denúncia de la violència de gènere quepateixen les dones als conflictes armats; “Un lloc segur on viure i treballar” per presentar la situació de les dones migrants i refugiades i les seves aliances per tirar endavant

“Sense demanar permís”, visibilitzant la revolta de les dones per participar a la vida pública

 “És el meu cos i només jo decideixo”, on es tracta la lluita contra la violència sexual i la criminalització de l'avortament en alguns països i, finalment

 “Celebrem!” espresenten fites aconseguides recentment. 

Exposició Dones en Lluita

Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

Aquest any 2022, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú forma part de les activitats de sensibilització ciutadana a través del Festival Itinerant de Cinemes Aficans a Catalunya (FICAC).

L'objectiu general és contribuir a la construcció d'una societat antiracista, inercultural i cohesionada utilitzant el cinema i la cultura com una eina de transformació social, i apropant a l'audiència les cinematografia africana per trencar prejudicis.

El Festival també vol reivindicar la qualitat del cinema africà com un reflex de noves mirades narratives més contempòranies, programant una selecció del millor cinema realitzat a l'Àfrica i per la seva diàspora.

Es tracta de contribuir a superar l'imaginari social basat en l'exotització i la deshumanització de la població africana i afrodescendent, organitzant diverses activitats de reflexió crítica al voltant de les pel.lícules projectades.

És per això que aquest any es projectaran tres films relacionats amb la migració, el colonialisme i, la perspectiva de gènere.

Les projeccions es faran al Círcol Catlòlic amb entrada gratuïta.

Eix migració - Wallinga i Wallay, dimecres dia 28 de setembre a les 11 h.

Eix colonialisme - L'home de Salacot i Manoliño Ngwema, dimecres dia 26 d'octubre a les 19 h.

Eix femenismes i perspectiva de gènere - Al Sit i Supa Modo, projecció adreçada a la ciutadania i als centres educatius el proper dimarts 29 de novembre a les 10 h

 

Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

Dia Internacional dels Drets Humans

Les Nacions Unides declaren el 10 de desembre del 1948 la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es proposa com a un dels seus objectius, sensibilitzar a la ciutadania entorn el coneixement i el respecte dels Dret Humans. 

Es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans, donant visibilitat al hastag #defensemelsdretshumans.

Entorn el dia Universal dels Drets Humans es realitzen activitats de sensibilització a la ciutadania:

  • Projecció de la pel·lícula La dona il·legal, amb la presència del Ramón Térmens, director i, Daniel Faraldo, protagonista principal, amb al col.laboració de Amnistia Internacional.
  • Projecció del documental La justa trama de l'associació Garraf Coopera.
  • Campanya la defensa dels Drets Humans al món de Ciutats Defensores dels Drets Humans: recollida de signatures pels defensors/es empresonats/des. Més informació: www.Les persones empresonades per defensar els drets humans compten amb tu, signa ara!
Dia Internacional dels Drets Humans

Dia Internacional de les persones defensores dels drets humans

Amb motiu del Dia Internacional Drets Humans, aquest any 2020 al llarg de la setmana es realitzen una sèrie d'activitats a les xarxes difonen els Drets Humans.

Entre elles, hem publicat el vídeo “Per què defensem els drets humans?”

On hem comptat amb la participació de Aisha Dabo, Ricard Valentí i Valdênia Paulino

És aquest el món que vols? Una Vilanova i la Geltrú més solidària

La superació de les desigualtats i les injustícies entre els països del Nord i del Sud tan sols és possible si es percep com una responsabilitat compartida si no compta amb la implicació de tota la societat.

Per aquest motiu l'Ajuntament treballa conjuntament amb les entitats de cooperació en la programació d'accions i activitats de sensibilització amb l'objectiu de promoure el compromís solidari envers altres pobles i cultures.

Les accions s'articulen entorn al programa:  És aquest el món que vols? Propostes per a una Vilanova i la Geltrú més solidària, un conjunt d'activitats d'educació en valors entorn el comerç just i el foment dels drets humans i la cultura de pau. Les activitats s'adrecen a tota la ciutadania però incidint molt especialment en els infants i joves de la ciutat. 

És aquest el món que vols? Una Vilanova i la Geltrú més solidària

Accions per transformar el món des de la nostra vila

ACTIVITATS DESTACADES

Mostra D'Entitats de Cooperació

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú dóna a conèixer a la ciutadania, les entitats de cooperació de la ciutat, els seus projectes i les seves activitats a través de l'organització, cada any, de la  Mostra d'entitats de cooperació.

La Mostra d'entitats de cooperació es fa coincidir amb dates properes al Dia Internacional contra de la pobresa (16 d'octubre).

Campanyes de Sensibilització

La nostra ciutat ha estat sempre compromesa amb la defensa dels drets humans i la solidaritat. Davant de tragèdies i catàstrofes humanitàries, aquest Ajuntament solidari posa en marxa diferents campanyes de sensibilització ciutadana.

Algunes de les campanyes que s'han realitzat són:

  • Una flor per Àfrica. Campanya d'emergència per la Banya d'Àfrica (octubre 2011 - IV Mostra Entitats)
  • Jo dono la cara contra la pobresa (octubre 2012 - V Mostra Entitats)
  • Vilanova amb Nepal ( abril 2015 )
  • Vilanova amb els refugiatscampanya "casa nostra, casa vostra" ( setembre 2015)
  • campanya d'emergència per les inundacions als campaments de refugiats Saharauís de Tindouf (octubre 2015)
  • Campanya Som Aigua ( novembre 2018)
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord