Menú

Accions de sensibilització

Dia Internacional dels Drets Humans

Les Nacions Unides declararen el 10 de desembre del 1948, la data d'aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Regidoria de Cooperació i Solidaritat es proposa com a un dels seus objectius, sensibilitzar a la ciutadania entorn el coneixement i el respecte dels Dret Humans. 

Es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans, donant visibilitat al hastag #defensemelsdretshumans.

Entorn el dia Universal dels Drets Humans es realitzen activitats de sensibilització a la ciutadania:

  • Projecció de la pel·lícula La dona il·legal, amb la presència del Ramón Térmens, director i, Daniel Faraldo, protagonista principal, amb al col.laboració de Amnistia Internacional.
  • Projecció del documental La justa trama de l'associació Garraf Coopera.
  • Campanya la defensa dels Drets Humans al món de Ciutats Defensores dels Drets Humans: recollida de signatures pels defensors/es empresonats/des. Més informació: www.Les persones empresonades per defensar els drets humans compten amb tu, signa ara!
Dia Internacional dels Drets Humans

Dia Internacional de les persones defensores dels drets humans

Amb motiu del Dia Internacional Drets Humans, aquest any 2020 al llarg de la setmana es realitzen una sèrie d'activitats a les xarxes difonen els Drets Humans.

Entre elles, hem publicat el vídeo “Per què defensem els drets humans?”

On hem comptat amb la participació de Aisha Dabo, Ricard Valentí i Valdênia Paulino

És aquest el món que vols? Una Vilanova i la Geltrú més solidària

La superació de les desigualtats i les injustícies entre els països del Nord i del Sud tan sols és possible si es percep com una responsabilitat compartida si no compta amb la implicació de tota la societat.

Per aquest motiu l'Ajuntament treballa conjuntament amb les entitats de cooperació en la programació d'accions i activitats de sensibilització amb l'objectiu de promoure el compromís solidari envers altres pobles i cultures.

Les accions s'articulen entorn al programa:  És aquest el món que vols? Propostes per a una Vilanova i la Geltrú més solidària, un conjunt d'activitats d'educació en valors entorn el comerç just i el foment dels drets humans i la cultura de pau. Les activitats s'adrecen a tota la ciutadania però incidint molt especialment en els infants i joves de la ciutat. 

És aquest el món que vols? Una Vilanova i la Geltrú més solidària

Accions per transformar el món des de la nostra vila

ACTIVITATS DESTACADES

Mostra D'Entitats de Cooperació

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú dóna a conèixer a la ciutadania, les entitats de cooperació de la ciutat, els seus projectes i les seves activitats a través de l'organització, cada any, de la  Mostra d'entitats de cooperació.

La Mostra d'entitats de cooperació es fa coincidir amb dates properes al Dia Internacional contra de la pobresa (16 d'octubre).

Campanyes de Sensibilització

La nostra ciutat ha estat sempre compromesa amb la defensa dels drets humans i la solidaritat. Davant de tragèdies i catàstrofes humanitàries, aquest Ajuntament solidari posa en marxa diferents campanyes de sensibilització ciutadana.

Algunes de les campanyes que s'han realitzat són:

  • Una flor per Àfrica. Campanya d'emergència per la Banya d'Àfrica (octubre 2011 - IV Mostra Entitats)
  • Jo dono la cara contra la pobresa (octubre 2012 - V Mostra Entitats)
  • Vilanova amb Nepal ( abril 2015 )
  • Vilanova amb els refugiatscampanya "casa nostra, casa vostra" ( setembre 2015)
  • campanya d'emergència per les inundacions als campaments de refugiats Saharauís de Tindouf (octubre 2015)
  • Campanya Som Aigua ( novembre 2018)
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord