Menú

Instal·lació

Vilanova i la Geltrú disposa de la primera Cicloestació en superfície automatitzada, amb capacitat inicial per a 150 places: 144 per a bicicletes convencionals i 6 de mides especials, per a bicicletes amb remolc o adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Ubicada a la plaça d'Eduard Maristany (plaça de l'estació), la Cicloestació és un aparcament de bicicletes segur, situat al node de transport més important de la ciutat. La seva funció és la de connectar els itineraris pedalables de la ciutat amb els itineraris interurbans.

Es tracta d'un recinte tancat, ventilat, amb llum natural i amb tecnologia de control d'accés automàtic, de manera que només hi podran accedir les persones que s'hagin registrat prèviament i disposin de targeta identificadora d'accés.

El servei funcionarà 24 h al dia els 365 dies a l'any. Les persones usuàries hauran de formalitzar un registre a VNG aparcaments, que és l'empresa encarregada de la seva gestió.

Cada usuari podrà registrar fins a dues bicicletes amb el seu corresponent número de bastidor. Els menors d'edat requeriran un adult de referència. Els preus dels abonaments es modelaran segons els preus públics actualment vigents per oferir una alternativa atractiva als usuaris.

L'espai disposa de càmeres de videovigilància, estarà cobert i homologat per poder oferir un servei d'assegurança en cas de robatori. 

El projecte té el seu origen en la demanda ciutadana expressada en processos participatius previs, i forma part de les previsions incloses en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vilanova i la Geltrú i el Pla Estratègic de la Bicicleta 2025, així com en el Pla de Mobilitat de la regió Metropolitana de Barcelona com a infraestructura cabdal per a la millora de la connexió amb les xarxes de transport públic per carretera i ferrocarril.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord