Menú

Mercat Noucentista

Vilanova i la Geltrú ha celebrat aquest diumenge la festa gran de la pagesia, un homenatge al primer sector, als productes de proximitat i als mercats municipals. La vigília de sant Isidre, patró de la pagesia, el Mercat Noucentista ha mostrat amb orgull el valor de la pagesia i l'artesania locals amb una matí carregat de propostes gastronòmiques, lúdiques i musicals que han atret centenars de persones.

Una trentena de parades han omplert la plaça de les Cols, el carrer Comerç i els jardins del Museu Romàntic Can Papiol i han acostat a un públic ampli i divers els orígens de la pagesia local, però també dels productes de qualitat que es poden trobar a diari als mercats municipals.

Proposant un recorregut pels carrers del casc antic, el Mercat Noucentista ha recreat els orígens del mercat vilanoví. I és que al segle XIX, el gran mercat de la vila es repartia en diferents punts del nucli antic: la verdura es venia a les parades de la plaça de les Cols, l'aviram a la plaça de la Gallina i el peix a la Peixateria Vella. Les múltiples necessitats del moment, com els venedors ambulants, la salubritat o el clima, feia que els venedors canviessin constantment de localització, fins que es va acordar la consolidació del projecte de l'actual Mercat del Centre.

El Mercat Noucentista que ha omplert de fruita, verdura, embotits, vins, olis i artesania aquest diumenge el nucli antic de Vilanova és una festa d'homenatge a aquell temps amb parades i paradistes vestits i engalanats a l'estil de principis de segle XX. I en aquesta edició, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat un acte d'homenatge a Jaume Torrents, pagès de la vila (1963-2021) que va començar a treballar la terra als 10 anys, al costat del seu pare. Conreava vinyes i oliveres  i es va especialitzar en l'horta de temporada, destacant el cultiu de tomaqueres.

Fotos: Marga Serra
Fotos: Marga Serra
Fotos: Marga Serra
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord