Vilanova i la Geltrú es va vestir de gala per celebrar un any més la Jornada Gastronòmica del Peix i Marisc, una iniciativa que vol promocionar la producció local de les cinc modalitats de pesca que hi ha al port: l'encerclament, el palangre, l'arrossegament, el marisqueig i les arts menors (tresmall). I és que el port de Vilanova i la Geltrú és una de les millors portes d'entrada del peix i marisc de proximitat.
La jornada va servir per posar en valor aquests productes amb una festa lúdica i reivindicativa. Durant el migdia es va promocionar la cuina popular marinera amb el servei de petites racions de gambeta i fideus rossejats, entre un ambient familiar pensat també per als més petits amb l'activitat del Peskaplastic.
Ja al vespre es va celebrar l'acte central, el sopar on els prop de 250 comensals van poder gaudir de 5 plats compostos per 5 de les espècies més representatives de cada modalitat de pesca: pop, gamba, tonyina, sardina i sípia, cuinats i servits per l'escola Benaprès. La vetllada va finalitzar amb música en directe i la sensació general d'una experiència a repetir.
L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, des de la Regidoria de Producció primer sector i Mercats municipals, va comptar amb el suport del Departament d'acció climàtica i agenda rural de la Generalitat de Catalunya que gestiona el Fons Europeu Marítim i de la pesca.