Menú

Mercat Noucentista 2024

Vilanova i la Geltrú celebrarà el proper diumenge 19 de maig la festa gran de la pagesia, un homenatge al primer sector, als productes de proximitat i als mercats municipals. Pels volts de sant Isidre, patró de la pagesia, el Mercat Noucentista celebrarà amb orgull el valor de la pagesia i l'artesania locals amb una matí carregat de propostes gastronòmiques, lúdiques i musicals.

Proposant un recorregut pels carrers del casc antic, el Mercat Noucentista recrearà els orígens del mercat vilanoví. I és que al segle XIX, el gran mercat de la vila es repartia en diferents punts del nucli antic: la verdura es venia a les parades de la plaça de les Cols, l'aviram a la plaça de la Gallina i el peix a la Peixateria Vella. Les múltiples necessitats del moment, com els venedors ambulants, la salubritat o el clima, feia que els venedors canviessin constantment de localització, fins que es va acordar la consolidació del projecte de l'actual Mercat del Centre.

La jornada, organitzada per la Regidoria de Mercats, alimentació i consum i amb la col·laboració de Node Garraf, comptarà amb prop d'una quinzena de parades que ompliran la plaça de les Cols, el carrer Comerç i els jardins del Museu Romàntic Can Papiol, acostant a un públic ampli i divers els productes de qualitat de la pagesia local que es poden trobar a diari als mercats municipals. Durant el matí també hi haurà diferents activitats, com l'actuació musical en directe del grup Corrandes o un taller per aprendre a culivar hortalisses a casa.

Fotos: Marga Serra
Fotos: Marga Serra
Fotos: Marga Serra

El mercat en viu

flyer mercat noucentista 2024
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord