Menú

Orígens Festa Major

La Festa de la Mare de Déu de les Neus s'instaurà el mes de maig de 1784. Va ser la Junta de Parròquia la que acollí aquest patronatge marià en record de la pedregada del 5 d'agost anterior, la qual arrasà les vinyes i els fruiters. A partir d'aquesta data s'inicià un camí per consolidar la nova festa per davant d'altres més arrelades, com la de Sant Antoni Abat.

Des d'aquell moment, la Mare de Déu de les Neus és la patrona de la Vilanova i la Geltrú i any rere any els vilanovins renoven aquesta vinculació amb la verge mitjançant el Vot del Poble. Les paraules del vot són aquestes: "Per unànime Vot de poble, Vilanova us proclamà, sa Patrona, amb joia noble, i amb raïms us enjoià, car de manta pedregada li salvàreu els conreus."

Des dels seus inicis i fins fa relativament pocs anys, el Vot del Poble com a tal era una processó amb tots els components propis d'una desfilada religiosa al voltant de l'església parroquial com a homenatge a la Verge de les Neus. L'any 1966, per raons desconegudes, la processó es transformà en una desfilada de caràcter civil acabada amb els discursos d'homenatge a la Verge fets pel rector i per l'alcalde de la ciutat; aquesta ha estat la forma que s'ha mantingut fins als nostres dies.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord