Menú

Programa 1. Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barris

El Programa d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri té com a objecte el finançament de la realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, inclosos els habitatges unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) prèviament delimitats en municipis de qualsevol mida de població.

En data 1 de març de 2022 s'ha publicat la Resolució DSO/2022, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les condicions d'accés per a la selecció de propostes d'actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada.

Ajudarà en el finançament de la realització obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i d'habitatges. També s'inclouen els habitatges unifamiliars i d'urbanització i reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació determinats, anomenats "Entorns residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

A Vilanova i la Geltrú s'han delimitat tres zones:

  • zona del Barri de Mar de pescadors
  • zona del barri de Sant Joan (c/Aigua, C/ Bailén, Torre d'Enveja)
  • i la zona que engloba Tacó- Armanyà

L'OTR  informarà i assessorarà a les comunitats de propietaris i de propietàries els requisits i les condicions per sol·licitar els ajuts d'acord amb les convocatòries de subvenció. 

Quines actuacions es poden subvencionar?

  • Rehabilitació d'edificis, sempre que s'obtingui una reducció almenys del 30% del consum d'energia no renovable respecte el certificat d'eficiència energètica de l'edifici. També una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració del 25% o 35%, segons la zona climàtica.
  • Actuacions d'urbanització, de reurbanització o de millora de l'entorn físic que siguin complementàries a la rehabilitació d'edificis.
  • El percentatge de la subvenció està directament relacionat amb la reducció del consum d'energia no renovable (EPNR).

Consulteu aquí tots els requisits d'aquest programa.

 

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord