Menú

Programa 1. Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barris

El Programa d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri té com a objecte el finançament de la realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, inclosos els habitatges unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) prèviament delimitats en municipis de qualsevol mida de població.

En data 1 de març de 2022 s'ha publicat la Resolució DSO/2022, de 24 de febrer, per la qual s'aproven les condicions d'accés per a la selecció de propostes d'actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada.

Ajudarà en el finançament de la realització obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i d'habitatges. També s'inclouen els habitatges unifamiliars i d'urbanització i reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació determinats, anomenats "Entorns residencials de Rehabilitació Programada (ERRP).

A Vilanova i la Geltrú s'han delimitat tres zones:

  • zona del Barri de Mar de pescadors
  • zona del barri de Sant Joan (c/Aigua, C/ Bailén, Torre d'Enveja)
  • i la zona que engloba Tacó- Armanyà

L'OTR  informarà i assessorarà a les comunitats de propietaris i de propietàries els requisits i les condicions per sol·licitar els ajuts d'acord amb les convocatòries de subvenció. 

Quines actuacions es poden subvencionar?

  • Rehabilitació d'edificis, sempre que s'obtingui una reducció almenys del 30% del consum d'energia no renovable respecte el certificat d'eficiència energètica de l'edifici. També una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració del 25% o 35%, segons la zona climàtica.
  • Actuacions d'urbanització, de reurbanització o de millora de l'entorn físic que siguin complementàries a la rehabilitació d'edificis.
  • El percentatge de la subvenció està directament relacionat amb la reducció del consum d'energia no renovable (EPNR).

L'Oficina Tècnica de Rehabilitació farà xerrades informatives obertes a tota la ciutadania els dies següents:

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord