Menú

25 de desembre. Commemoració de la mort del MH Francesc Macià

Cada 25 de desembre, l'Ajuntament, els partits polítics i les associacions de la ciutat reten homenatge a qui va ser primer president de la Generalitat republicana, Molt Honorable Francesc Macià, nascut a Vilanova el 1859.

L'acte es celebra al monument situat a la rambla de la Pau, obra de Josep Maria Subirachs del 1983, que ha esdevingut un dels símbols de la vila. La seva situació davant del mar resulta molt adient, ja que la verticalitat de l'element contrasta amb l'horitzontalitat del paisatge.

Per fer realitat el projecte es va crear una comissió promonument (1977-1983) en la qual hi havia representants de diferents entitats vilanovines. El monument es va encarregar a l'escultor Josep Maria Subirachs per unanimitat dels components de la comissió.

Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement, l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú li va retre homenatge i va ratificar-li el títol de fill predilecte de la ciutat. Conjuntament amb aquest fet es va reeditar el 'Retrat 32', un opuscle de la figura de Macià escrit per Miquel Àngel Estradé.

Recull fotogràfic

 • Any 2010.

  Any 2010.

 • Any 2012.

  Any 2012.

 • Any 2016.

  Any 2016.

 • Any 2010

  Any 2010

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord