Menú

Arxiu Comarcal del Garraf

Fons documental des del segle XIII al segle XX

L'Arxiu Comarcal del Garraf, que des del 1997 inclou l'Arxiu Municipal de Vilanova i la Geltrú, gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf, té com a objectius principals la conservació, classificació, descripció i difusió de documentació pertanyent a diferents institucions públiques i privades de la comarca.

Dels seus fons documentals cal destacar el de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el fons judicial dels jutjats de primera instància de la vila, el fons patrimonial de famílies de renom de la nostra ciutat, recull de premsa local, col·leccions fotogràfiques i de cartells del segle XX, etc.

L'Arxiu, ubicat a l'antic Castell de la Geltrú, és un espai de consulta obert a tothom, tant a la comunitat investigadora i estudiantil, com al públic en general.

L'any 2009 es va inaugurar la Secció de Documents Contemporanis situada al c/ Calç, 8 – 10 (davant els Cinemes Lauren) és un nou dipòsit de l'Arxiu Comarcal del Garraf per poder ingressar, bàsicament, documentació administrativa de les diferents institucions de la comarca i de la ciutat. Aquest edifici però, no té atenció al públic, és només un espai de treball i conservació de la documentació.

La seu principal de l'arxiu continua sent el Castell de la Geltrú.

Fons documental des del segle XIII al segle XX

Consulta la guia dels fons, el catàleg de l'arxiu comarcal als arxius en línia de la Generalitat de Catalunya

Arxius en línia. Generalitat de Catalunya.

Adreça i contacte

Plaça de Font i Gumà, 1

08800 - Vilanova i la Geltrú

Contacte: Mail: acgarraf.cultura@gencat.cat

Telèfon:938930013

Fax:938930013

Web: Arxiu Comarcal del Garraf

Horari

 

Horari hivern
1 d'octubre al 31 de maig, dilluns a dijous, de 8 a 18 h (ininterromput)

Divendres, de 8 a 17 h

Horari estiu
1 juny al 30 de setembre, dilluns a divendres, de 8-15 h

Gestió i regles de conservació documental

El calendari de conservació és una eina de gestió documental que estableix els terminis de retenció dels documents en les successives fases del cicle vital i la seva disposició final i aplica les regles de conservació i eliminació documental. Aquest procés es regeix per les Taules d'Avaluació Documental que publica la Comissió Nacional d'Avaluació i Tria Documental de la Generalitat de Catalunya.


La Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD) és un òrgan col·legiat de caràcter tècnic, adscrit a la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni,  competent en tota aquest proces de tria, seleccio i gestió.


L'Arxiu Comarcal del Garraf, que conserva i és el responsable de la gestió de la documentació municipal, és qui ha de fer efectives les eliminacions i fer els tràmits que calguin amb la Comissió abans esmentada.
En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya, que és qui tutela tota la Xarxa d'Arxius Comarcals, vetlla per l'optimització dels espais i recursos d'aquests equipaments i obliga a que no s'hagi de conservar la documentació que la legislació permet eliminar.


Tot aquest procés es fa de manera reglada a través del Protocol d'eliminació de documentació municipal aprovat per la Comissió de Govern l'any 2013 i que determina els diferents passos a seguir a l'hora de portar a terme l'eliminació de qualsevol document municipal.

Gestió i regles de conservació documental
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord