Menú

Consells per reduir el consum

Tanquem l'aixeta, és una emergència!

Decàleg per a estalviar aigua al domicili

1 Tanqueu les aixetes. Tanqueu l'aixeta mentre us ensaboneu les mans, us renteu les dents o us ensaboneu a la dutxa.

2 Trieu dutxar-vos a banyar-vos. Una banyera plena gasta uns 300 litres d'aigua, mentre que si us dutxeu en gasteu uns 50.

3 Recolliu l'aigua de la dutxa.  Utilitzeu un cubell per recollir l'aigua mentre no surt calenta i aprofiteu-la per a altres usos com ara regar les plantes de casa.

4 Vigileu amb el dipòsit del vàter. Si no disposeu de dipòsits de doble descàrrega, poseu una o dues ampolles de plàstic plenes de sorra dins el dipòsit. L'estalvi és d'uns 3 litres d'aigua en cada descàrrega.

5 rentadora i rentaplats amb càrrega completa. Aprofiteu al màxim la seva capacitat!

6 El vàter no és una paperera. Un vàter normal buida entre 9 i 12 litres d'aigua en cada ús. Llenceu-ho a la paperera, no al vàter!

7 Repareu les fuites d'aigua. Detecteu i resoleu qualsevol fuita d'aigua a les aixetes, canonades i cisternes.

8 Reutilitzeu l'aigua. Utilitzeu l'aigua d'escaldar fruites i verdures per regar les plantes. També podeu reutilitzar l'aigua de cocció d'aliments per regar, sempre que no contingui sal o productes químics nocius.

9. Instal·leu airejadors i reductors. Instal·leu a les aixetes airejadors i reductors de cabal per reduir-ne la quantitat que en surt. Barregen aigua amb aire i permeten estalviar fins a un 50%.

10 Vigileu amb el que llenceu per l'aiguera. Hi ha productes (oli, detergents, pintura) que són de difícil eliminació o nocius per al medi. Un sol litre d'oli mineral pot contaminar 10.000 litres d'aigua. Cal, doncs, que els separeu i els porteu als punts verds.

Vigilem! Cada gota compta.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord