Menú

Els gats ferals

Les colònies de gats

Els gats de Vilanova i la Geltrú són considerats «veïns no humans» (Ple Municipal d'abril de 2019).

A diversos punts de la ciutat, els gats ferals s'han establert en colònies. Aquestes poden ser motiu de molèsties i problemes de convivència veïnal quan es troben fora de control i si els gats proliferen ininterrompudament.

Per tal de gestionar i controlar aquestes colònies es porta a terme, juntament amb persones voluntàries i associacions de protecció dels gats, el mètode CER i es proveeixen els elements necessaris, com menjadores i aixoplucs. Aquestes persones autoritzades són les que s'encarreguen de l'alimentació i el manteniment de les colònies.

Està prohibit sota sanció abandonar, maltractar, sostreure, molestar i alimentar sense autorització els gats.

El control de les colònies implica una sèrie de beneficis en els gats, l'entorn i la convivència:

  • Són un factor de control de plagues urbanes: rosegadors, paneroles i altres insectes.
  • Milloren la salut i qualitat de vida dels gats
  • Eviten la proliferació descontrolada i no desitjada de gats

Si vols col·laborar o fer tasques de voluntariat contacta amb el Servei de Medi Ambient.

Les colònies de gats

El mètode CER

És el mètode més ètic i alhora el més efectiu per gestionar i reduir les poblacions felines de carrer. El comprèn tres fases:

1. Captura

En col·laboració amb persones voluntàries, associacions i el CAAD Penedès, es produeix la captura dels gats susceptibles d'esterilització, mitjançant gàbies segures.

2. Esterilització

Els gats són traslladats al CAAD on es supervisa el seu estat sanitari pels serveis veterinaris, es desparasiten i esterilitzen. Els animals ja esterilitzats són marcats amb una petita osca a l'orella (dreta en femelles, esquerra en mascles).

3. Retorn

Un cop recuperats són retornats a la colònia. Els gats susceptibles d'adopció es queden al CAAD esperant una llar definitiva.

El mètode CER
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord