Menú

Cavalcada de reis

La festa de reis té els més petits com a principals protagonistes. Quan els tres reis d'Orient i el seu seguici arriben a la nostra ciutat es dirigeixen al Castell de la Geltrú per descansar i preparar-se per a la Cavalcada. Allà els rep l'Eliseu, el patge reial de Vilanova i la Geltrú. El dia 5 al vespre fan el seu recorregut en les carrosses tirades per cavalls i acompanyats de molts ajudants i voluntaris de diferents  associacions locals.

La Cavalcada de reis de Vilanova i la Geltrú va ser renovada totalment el 1998, amb un disseny escenogràfic i de vestuari sorprenent, obra del reconegut creador Amadeu Ferré, que va fer un projecte exclusiu per a la nostra ciutat.

El recorregut s'inicia a les portes del Castell de La Geltrú i finalitza a la Plaça de la Vila, on es fa entrega als reis de les claus de la ciutat per facilitar-los la seva tasca. Durant la cavalcada, els reis estan acompanyats per formacions musicals com la Banda de l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat o els Ministrers de la Vilanova, pels Falconers reials amb les seves aus, la Carrossa dels Embolicadors de regals i la del mateix Eliseu. Els cavalls estan en tot moment conduits i cuidats per membres de l'Associació del Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú.

Es tracta d'uns dels actes tradicionals més esperats i amb  més públic tan local com de fora de la ciutat, amb més de set carrosses seguint l'estel de Nadal.

Cavalcada de reis

Recorregut cavalcada de reis

Recorregut cavalcada de reis

Amadeu Ferrer

Consulta el web de l'Amadeu Ferrer, creador de l'escenografia i vestuari de la cavalcada de reis

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord