Menú

Handbol platja

El camp, la pilota, els equips i les regles del joc

L'handbol platja  és un esport derivat de l'handbol tot adaptant-se sobre el joc original a a la superfície del terreny, que és la sorra de la platja.

Els camps d'handbol platja i tenen 27x12 m., són més petits que els de l'Handbol en pista. Les porteries fan 3x2 metres. L'àrea de porteria s'inicia a sis metres d'aquesta. La zona de joc té una longitud de 15 metres, per la qual cosa sumant les dues àrees de porteria corresponents fan els 27 metres del terreny de joc.

Els partits es juguen amb una pilota de cautxú o goma homologada per la RFEBM. Aquesta pilota té un pes de 360 grams i un diàmetre de 17,5 centímetres per als equips masculins i de 290 grams i 16,5 centímetres per als equips femenins. Per a les competicions infantils és possible modificar aquestes dimensions i reduir-les.

Els equips es componen per 4 jugadors a cada bàndol, porter inclòs. Cada equip compta amb 4 reserves i un nombre il·limitat de canvis. Sol ser habitual que els equips en facin entre 1 i 3 canvis a cada transició atac-defensa i defensa-atac per aprofitar la llarga zona de canvis que està situada en cadascun dels laterals del camp de joc (Un lateral per a cada equip).

El porter pot canviar-se amb un jugador especialista. Els gols d'aquest jugador tindran valor doble.

Cada partir es divideix en dos sets de 10 minuts cadascun. Com passa amb el bàsquet un tir a l'aire de l'àrbitre marca l'inici del partit amb el salt de dos jugadors de cada equip per obtenir la pilota i començar el joc. L'equip amb més gols al final de cada set guanya aquell set. En cas d'empat al final del set es reinicia amb un salt al centre del camp i guanya el primer equip que faci gol.

L'equip que guanya dos sets guanya el partit amb el resultat de 2:0. Si tots dos equips guanyen un set el partit es decideix en tanda de penals. L'equip que guanya la tanda de penals guanya el partit amb el resultat de 2:1

El camp, la pilota, els equips i les regles del joc
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord