Menú

Auditories energètiques

L'auditoria energètica permet detectar i aportar solucions a aquells consums de llum, aigua i gas que no són necessaris. També ens indica si els contractes amb les companyies subministradores són els adequats a les necessitats de cada habitatge.  

L'objectiu és ajudar les famílies més afectades per la crisi a estalviar diners en les factures de la llum, l'aigua o el gas. Mitjançant una diagnosi de la llar, els auditors poden detectar quin tipus de subministrament tenen contractat al domicili, si és bo canviar-lo, i si s'utilitzen sistemes poc eficients, amb baix rendiment i alt consum. També es valora si aquella família, per les seves circumstàncies, és candidata a descomptes o a bonificacions socials. A partir d'aquesta anàlisi es proposen consells d'estalvi, revisions de les instal·lacions, incorporant al domicili elements d'estalvi, com temporitzadors, airejadors d'aigua a les aixetes, llums led, o aïllaments per portes i finestres. 


Una de les accions que incorpora l'auditoria és aquesta formació grupal de totes les famílies beneficiades.

Com es desenvolupa?

L'auditor/a es posa en contacte prèviament amb la família per acordar dia i hora de visita al domicili. Vindrà identificat amb una acreditació de l'Ajuntament i farà signar a la família un document de consentiment d'entrada a l'habitatge. Les visites tenen una durada d'entre una i dues hores.

En la visita a l'habitatge el tècnic energètic valora i aporta:

  1. Consells d'estalvi amb la identificació de solucions senzilles que tenen a veure amb els hàbits d'utilització dels aparells o bé amb els sistemes d'aïllament tèrmic.
  2. Revisió de les instal·lacions per detectar fuites o pèrdues energètiques.
  3. Revisió de les darreres factures dels subministraments. Caldrà tenir-les preparades el dia de la visita. A partir de les factures es verifica si el consum és el correcte, o si hi ha marge per rebaixar-lo. Permet també comprovar si la potència de llum contractada amb la companyia per disposar del màxim d'aparells elèctrics connectats a la vegada és excessiva, i es detecten altres conceptes de despesa energètica que poden ser suprimits o reduïts.
  4. Comprovació de si les famílies es poden acollir a qualsevol dels ajuts que existeixen en els subministraments: bo social o ampliació del tram i cànon social en el cas de l'aigua. Revisió de la discriminació horària contractada, i recomanació de la més econòmica segons l'ús de l'habitatge.

Què permet?

L'auditoria ens permet adequar el nostre habitatge al consum just que necessitem. L'aplicació d'aquestes mesures permeten una reducció del consum elèctric o d'aigua que es converteix en un estalvi mediambiental i econòmic per les famílies. Es calcula que una auditoria pot arribar a reduir fins a un 30% els imports pagats prèviament en concepte de subministraments.

En una auditoria s'intervé en tots aquests factors dels subministraments d'aigua, llum i gas, que sumats poden arribar a aconseguir un estalvi mitjà de fins a 400€ anuals. 

Com es realitzen les auditories?

Font: Canal Blau Tv. Vídeo del reportatge realitzat el 15/10/2021.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord