Menú

Ajuts - Subministraments

Una de les expressions de la pobresa que s'està manifestant amb una tendència creixent en els darrers anys és l'anomenada pobresa energètica, vinculada a les situacions de pobresa o exclusió social, així com a l'elevat preu de l'energia i a les deficiències energètiques dels habitatges. Actualment hi ha moltes persones que no poden mantenir el seu habitatge a una temperatura adequada per un preu just. Per algunes economies familiars fer front a les depeses del subministrament d'aigua, llum i/o gas és cada vegada més costós. Davant d'aquesta situació,  l'administració esta duent a terme accions encaminades a pal·liar les situacions de pobresa energètica. Concretament, des dels serveis socials municipals es duen a terme les accions següents:

- Elaboració d'informes de vulnerabilitat (llei 24/2015, de 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de la vivenda i la pobresa energètica) a demanda de les companyies subministradores en aquells casos d'impagaments de factures per tal d'evitar talls en els subministraments energètics de les situacions  que per motius econòmics no poden fer front a les factures d'aigua, llum i gas.

- Comptadors solidaris:  tenim establerta  una estreta coordinació amb la companyia de l'aigua pel treball de situacions de vulnerabilitat. I és en aquesta línia de treball coordinat quan l'any  2015 es va posar en marxa l'eina dels comptadors solidaris d'aigua per tal de donar accés a l'aigua corrent en situacions d'ocupació irregular de l'habitatge habitual. La proposta d'instal·lar comptadors solidaris a determinades situacions avalades pels Serveis socials municipals es planteja com una mesura provisional de l'administració a un problema real per tal donar accés a un subministrament bàsic i imprescindible en situacions que d'una altra manera no tindrien accés.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord