Menú

Establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació

El Decret 90/2008, de 22 d'abril, constitueix el marc legal pel qual es regulen les pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing, i estableix els requisits higienicosanitaris que han de complir els establiments on es realitzen aquestes pràctiques. La seva finalitat és protegir la salut tant dels seus usuaris com dels seus treballadors. 

Aquests establiments han de disposar d'autorització sanitària prèviament a l'inici de la seva activitat. Cal sol·licitar-la a través del tràmit corresponent.

Correspon als ajuntaments l'autorització dels establiments i de les instal·lacions no estables de tatuatge i/o pírcing que s'ubiquin al seu terme municipal, com també l'exercici de les competències de vigilància i control en aquesta matèria. Les autoritzacions sanitàries estan sotmeses a una taxa, segons les ordenances fiscals vigents.
 

No està permesa l'aplicacio de tatuatges ni pírcings en domicilis particulars ni en locals d'oci o de qualsevol tipus que no estiguin específicament autoritzats per aquesta activitat.

Abans de tatuar-te o posar-te un pírcing has de signar un full de consentiment on han de constar les cures que t'hauràs de fer els dies següents a l'aplicació i la informació de la tinta que s'ha utilitzat o de l'implant que t'han col·locat.

 

Trobareu més informació en aquest document.

Tintes de tatuatge i maquillatge permanent

Campanya informativa AEMPS

Relació de productes per a maquillatge permanent (micropigmentació) i tatuatge autoritzats actualment al registre de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris

Trobeu aquí els productes autoritzats i anotats a l'AEMPS

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord