Menú

DIA MUNDIAL DE L'OBESITAT

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix l'obesitat com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut.

L'obesitat és una malaltia crònica, progressiva, que afecta aspectes biològics, psicològics i socials de la vida d'un individu. S'associa amb un major risc de desenvolupar malalties cardiovasculars, d'un increment de la mortalitat i d'una disminució de la qualitat de vida.

L'obesitat és una patologia complexa i intervenen múltiples factors en la seva aparició.

És responsabilitat de tothom prevenir l'estigma i l'assetjament per raó de pes o de morfologia corporal.

L'obesitat és un problema de salut pública, tant pel nombre de població afectada com per la seva relació amb l'aparició o agreujament d'altres problemes de salut crònics, que ocasionen una disminució tant de la qualitat com de l'esperança vida de les persones afectades.

En la població infantil i juvenil aquest fet és més preocupant si es tenen en compte els seus efectes en la salut actual de l'infant o jove i la constatació que l'obesitat infantil és un predictor important de l'obesitat en la vida adulta.

Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) del 2023, la taxa d'obesitat en adults de 18 a 74 anys és del 17,2%, amb una lleugera diferència entre sexes: 17,5% en homes i 16,9% en dones.

Pel que fa als infants de 6 a 12 anys, el 13% presenten obesitat, i aquesta xifra s'eleva al 34% si s'inclouen els casos de sobrepès.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord