Menú

Els llegums

10 DE FEBRER: DIA MUNDIAL DELS LLEGUMS

Us presentem 10 bones raons per al seu consum:

  1. Els llegums són aliments amb molt baix impacte mediambiental, són bones per a la salut de les persones i per a la salut del planeta i són la base d'una alimentació sostebnible.
  2. Els llegums són baixos en greix i no contenen colesterol, cosa que pot ajudar a reduir el risc depati malalties cardiovasculars.
  3. Els llegums són baixos en sodi, contribuint al control dela hipertensió arterial
  4. Són una molt bona font de proteïnes d'origen vegetal.
  5. Són una bona font de ferro.
  6. Són riques en potasi, element que contribueix al bon funcionament del cor i té un paper en la funció digestiva i muscular
  7. Són riques en fibra, imprescindible per auna bona salut digestiva i que redueix el risc de malaltia cardiovascular.
  8. Son una bona font de folats, essencials per al bon funcionament del sistema nerviós i molt important durant l'embaraç per prevenir defectes del fetus.
  9. Els llegums són aliments d'índex glimcèmic baix. Ajuden a estabilitzar el sucre en sang i els nivells d'insulina, són aliments adequats per a persones amb diabetis i ideals per al control de pes.
  10. Són aliments sense gluten, són una bona opció tambe per a persones amb celiaquia.

 

Pàgina web sobre llegums del Canal Salut

Pàgina web de Nacions Unides sobre els llegums

El poder dels llegums (FAO)

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord