10 DE FEBRER: DIA MUNDIAL DELS LLEGUMS
Us presentem 10 bones raons per al seu consum:
- Els llegums són aliments amb molt baix impacte mediambiental, són bones per a la salut de les persones i per a la salut del planeta i són la base d'una alimentació sostebnible.
- Els llegums són baixos en greix i no contenen colesterol, cosa que pot ajudar a reduir el risc depati malalties cardiovasculars.
- Els llegums són baixos en sodi, contribuint al control dela hipertensió arterial
- Són una molt bona font de proteïnes d'origen vegetal.
- Són una bona font de ferro.
- Són riques en potasi, element que contribueix al bon funcionament del cor i té un paper en la funció digestiva i muscular
- Són riques en fibra, imprescindible per auna bona salut digestiva i que redueix el risc de malaltia cardiovascular.
- Son una bona font de folats, essencials per al bon funcionament del sistema nerviós i molt important durant l'embaraç per prevenir defectes del fetus.
- Els llegums són aliments d'índex glimcèmic baix. Ajuden a estabilitzar el sucre en sang i els nivells d'insulina, són aliments adequats per a persones amb diabetis i ideals per al control de pes.
- Són aliments sense gluten, són una bona opció tambe per a persones amb celiaquia.
Pàgina web sobre llegums del Canal Salut
Pàgina web de Nacions Unides sobre els llegums
El poder dels llegums (FAO)