Menú

Els llegums

LA IMPORTÀNCIA DELS LLEGUMS A LA NOSTRA DIETA

10 DE FEBRER: DIA MUNDIAL DELS LLEGUMS

Us presentem 10 bones raons per al seu consum:

  1. Els llegums són aliments amb molt baix impacte mediambiental, són bons per a la salut de les persones i per a la salut del planeta i són la base d'una alimentació sostenible.
  2. Els llegums són baixos en greix i no contenen colesterol, cosa que pot ajudar a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars.
  3. Els llegums són baixos en sodi, contribuint al control de la hipertensió arterial
  4. Són una molt bona font de proteïnes d'origen vegetal.
  5. Són una bona font de ferro.
  6. Són rics en potasi, element que contribueix al bon funcionament del cor i té un paper en la funció digestiva i muscular
  7. Són rics en fibra, imprescindible per a una bona salut digestiva i que redueix el risc de malaltia cardiovascular.
  8. Són una bona font de folats, essencials per al bon funcionament del sistema nerviós i molt importants durant l'embaràs per prevenir defectes del fetus.
  9. Els llegums són aliments d'índex glicèmic baix. Ajuden a estabilitzar el sucre en sang i els nivells d'insulina, són aliments adequats per a persones amb diabetis i ideals per al control de pes.
  10. Són aliments sense gluten, són una bona opció també per a persones amb celiaquia.

 

LA IMPORTÀNCIA DELS LLEGUMS A LA NOSTRA DIETA
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord