Menú

Consells de salut

Consells per combatre la calor

Amb l'arribada de la calor alguns consells ens poden ajudar a suportar-la millor, els trobareu en aquest enllaç

Com cada estiu, l'Ajuntament de VNG activa el protocol per atendre situacions de vulnerabilitat davant possibles onades de calor. De manera coordinada, els departaments d'Acció Socials, Salut i Protecció Civil fan trucades a les persones grans vulnerables per fer un seguiment del seu estat de salut, i oferir-los recomanacions i assistència en cas necessari.  En aquest díptic trobareu informació per a les persones vulnerables.

Cal tenir en compte els consells d'hidratació per a les persones grans.

El pla d'actuació municipal per a la prevenció dels efectes de les onades de calor es basa en el protocol de la Generalitat de Catalunya. 

Més informació aquí:

Díptic onada de calor Ajuntament VNG

 https://salutpublica.gencat.cat/ca/ambits/vigilancia_salut_publica/pocs

Predicció meteorològica per a Catalunya

Com actuar davant un cop de calor

Consells per combatre la calor

Salut i esport

Fer activitat física de forma planificada, estructurada i regularment proporciona una millora de la forma física i aporta benestar a la vegada que ajuda a tenir una bona qualitat de vida i prevenir malalties. 

Aquí trobaràs informació sobre circuits i activitats que pots fer a Vilanov i la Geltrú.

Consulta les guies de Ministeri sobre activitat física:

          

Salut i esport

Prevenció de la càries dental

La càries dental apareix quan la placa bacteriana que es forma a la superfície de les dents transforma els sucres lliures (tots els sucres afegits als aliments pels fabricants, cuiners o consumidors, així com aquells presents de forma natural a al mel i sucs de fruita) d'aliments i begudes en àcids que les malmeten. La ingesta abundant i continuada de sucres lliures, la manca de flúor i una mala higiene dental amb la insuficient eliminació de la placa bacteriana poden provocar càries, dolor i, a vegades, pèrdua de dents i infecció.  

Des de l'any 1994 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix tallers a les escoles per a la prevenció de la càries dental: Tallers a les escoles

Prevenció de la càries dental

Vacunacions

Si heu de viatjar a algun país amb malalties susceptibles de ser previngudes mitjançant alguna vacuna, trobareu informació i consells a l'enllaç del Canalsalut .

Al CAPI Baix a Mar hi ha una unitat de Salut Internacional on us atendran si heu de viatjar a zones de risc.

El calendari de vacunacions sistemàtiques vigent a Catalunya el trobareu en aquest enllaç.

Si heu de demanar hora per vacunar-vos contra la Covid podeu fer-ho en aquest enllaç 

Vacunacions

DEA

A Vilanova disposem de DEA a tots els centres cívics i locals municipals, així com als equipaments esportius. Consulta el mapa de distribució d'aquests aparells a Vilanova ila Geltrú.

En aquest enllaç trobaràs les instruccions per fer-los servir en cas de necessitat.

DEA
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord