Menú

Recollida d'escombraries

La recollida a Vilanova i la Geltrú es realitza de manera selectiva. Per això, es disposa de diferents contenidors per poder disposar cadascuna de les fraccions:

Contenidor gris: rebuig 
Contenidor marró: fracció orgànica 
Contenidor verd: envasos de vidre 
Contenidor groc: envasos lleugers (plàstic, brics, llaunes) 
Contenidor blau: paper i cartró 

Una de les característiques dels nous contenidors són la seva adaptabilitat a persones amb problemes de visió i/o mobilitat.

Els contenidors incorporen innovacions tecnològiques, d'identificació universal (elements tàctils, de color...) i de disposició a l'espai públic per facilitar el seu ús al conjunt de la ciutadania. També incorporen millores de disseny, com el fet que les alçades superiors es baixen fins el 1.22 cm, o un doble sistema d'obertura, amb un nou pedal que millora l'accés del contenidor i una palanca manual, fàcilment accessible, que s'adapta a la mà.

La recollida de mobles i voluminosos es fa de forma concertada amb el servei. Cal trucar per concretar dia i hora per la recollida al telèfon gratuït 900 102 630. També s'aplicarà a les restes vegetals i restes de poda.

La taxa d'escombraries

La taxa d'escombraries particular és el pagament anual del servei de recollida i tractament dels residus municipals. 

La taxa d'escombraries industrial és en base als residus d'origen no domèstic, i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú segueix el mateix criteri vigent a la Directiva Europea i a les Lleis Estatal i Catalana sobre residus, que disposen un gravament més alt per aquells usuaris que contaminen més.

Així, aquest criteri segueix dues línies d'actuació:

1- Progressió segons la quantitat de residus produïts.
2- La bonificació per una bona gestió dels residus.

La taxa d'escombraries

Com es bonifica la taxa?

La taxa d'escombraries dels particulars preveu una bonificació fins el 40% de la quota si es realitza les següents aportacions a la Deixalleria Punt Net o a la Deixalleria mòbil. Només es concedirà una bonificació per unitat familiar i habitatge

La taxa d'escombraries industrials preveu una bonificació fins el 60% de la quota establerta pels establiments comercials i industrials. Aquesta bonificació s'aplicarà mitjançant un conveni marc que se signarà entre l'Ajuntament i els diferents gremis i associacions per tal d'establir i concretar el percentatge a aplicar en cada cas. En el cas que un contribuent no estigui associat a cap entitat podrà sol·licitar el conveni a títol individual

Tràmits i criteris per sol·licitar les bonificacions

Com es bonifica la taxa?
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord