Menú

8 de Març Dia Internacional de les Dones

En el marc del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha convocat a la ciutadania a les activitats organitzades al voltant de la jornada que vindica els drets de les dones.

La Regidoria de Convivència i Equitat ha convocat aquest dilluns, 8 de març, a les 12 h a la plaça de la Vila, a la lectura del manifest institucional. Enguany, Isabel Marco, llevadora i membre del grup de Dones, Identitat i Diversitat (DID) ha estat l'encarregada de llegir el manifest. Aquest grup de dones de diferents orígens i edats ha confeccionat i penjat, un any més, el guarniment al balcó de la façana de l'Ajuntament, enguany en forma d'espirals violetes com a símbols femenins ancestrals inspirats en l'obra “El placer femenino es clitórico”, de María-Milagros Rivera Garretas.

Just després del manifest, la performer i professora en tècniques corporals conscients Mercedes Burgos Landa interpretat la peça de dansa "Sahla Landa" creada per Burgos expressament per la jornada. S'ha centrat en l'empoderament femení i la capacitat de resiliència de les dones mitjançant el poder de la respiració i del propi cos.

La Regidoria també organitza el Cicle online de tallers vivencials “Eines per gaudir de l'amor”. Les sessions es desenvoluparan gratuïtament el 9, 16 i 23 de març, de 16.30h-18h, de la mà de la psicòloga especialitzada Marta Espelt. S'hi poden inscriure dones majors de 16 anys a través d'aquest formulari fins al mateix matí de cada sessió.

No és necessària experiència prèvia i les interessades es poden inscriure a les sessions que desitgin. La sessió del 9 de març, amb el títol #AmorRomàntic, se centrarà en treballar eines per identificar i trencar amb els mites de l'amor romàntic; la sessió del 16 de març, #Desamor, tindrà per objectiu que les participants puguin autoavaluar el grau d'amor i desamor en les seves relacions sexe-afectives; i la darrera sessió, la del 23 de març, #Emocions&Cura, facilitarà eines per a l'autocura.

D'altra banda, el 12 de març es farà l'acte de lliurament de premis del 24è Concurs fotogràfic L'Empremta femenina a les 18 h, a la Casa Olivella. Es premiaran 5 col·leccions fotogràfiques que visibilitzin dones protagonistes de les seves vides i com a a agents de transformació del seu entorn.

A més, la Regidoria de Convivència i Equitat visibilitza aquests dies la commemoració del 8M amb la col·locació de vuit pancartes amb lemes d'empoderament feminista a espais públics del municipi. Als set centres cívics i al Mercat Municipal central es poden veure pancartes amb frases que la ciutadania ha pogut fer arribar al Whatsapp de l'Espai d'Equitat per enfortir el potencial social, polític i econòmic de les dones.

El mateix 8 de març, entitats feministes de la ciutat han convocat actes oberts a la ciutadania que es poden consultar a l'Agenda de la nova Àgora Primavera 2021. En tots els actes presencials, es demana mantenir les mesures sociosanitàries: distància-mans-mascareta.

El #8M2021 en imatges

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord