Menú

21 de Març Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial

El 21 de març es commemora la massacre de Sharpeville, a Sudàfrica, el 1960. Durant una manifestació pacífica contra la llei de passis de l'apartheid, la policia va obrir foc contra les persones manifestants i van assassinar 69 persones de totes les edats i gèneres. L'Organització de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 21 de març el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial l'any 1966.

Actualment, ja hem superat l'equador de la celebració del Decenni internacional per a l'afrodescendència, proclamat per l'ONU, que va començar l'1 de gener de 2015 i acabarà el 31 de desembre de 2024 sota el lema “Reparació, justícia i desenvolupament”.

El racisme, la xenofòbia i la intolerància són problemes freqüents a totes les societats. Però tots i cadascun de nosaltres juguem cada dia un paper rellevant, ja sigui contribuint a la lluita, o trencant els prejudicis racials i les actituds intolerants. Converteix-te en un defensor dels drets humans i lluita contra el racisme.

Suma't a la defensa dels drets humans i ajuda a combatre el racisme en el teu àmbit més proper. Aquest any l'ONU ha preparat la campanya "Veus per l'acció contra el racisme", que anima a alçar les nostres veus i manifestar-nos de manera segura contra el racisme, la discriminació racial i injustícia, així com fer visibles històries personals de qualsevol part del món que mostrin aquesta necessitat. El tema s'inspira en l'informe de l'Alt Comissionat sobre la justícia racial i l'Agenda Cap al Canvi Transformatiu per a la Justícia Racial i la Igualtat: “Escoltar: Assegurar que les persones afrodescendents i les persones que s'oposen al racisme siguin protegides i escoltades, i actuar davant de les seves preocupacions”.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord