Menú

19 de Febrer Dia Internacional Contra l'Homofòbia en el Futbol

Aquesta jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

La Generalitat de Catalunya uneix esforços per difondre la campanya “Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu”, i anima el sector esportiu, i concretament el món del futbol, a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol tipus d'agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.

Enguany, desde la SGEAF proposem l'etiqueta #XutemcontralaHomofobia per a la campanya, animant clubs, esportistes i persones vinculades al món del futbol a que facin un xut contra la discriminació de les persones LGTBI i difonguin vídeos i fotografies amb el cartell –que es podrà personalitzar- a través de les xarxes socials fent ús de la citada etiqueta.

La Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia vigent a Catalunya, vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

L'esport i l'activitat física formen part de la vida de moltes persones, i és per això que la Llei introdueix criteris d'acció positiva contra qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere en les activitats, esdeveniments i instal·lacions esportives.

En el context actual, en què la llibertat sexual es veu amenaçada i en alguns casos atacada a la nostra societat, la jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat, una transformació que s'ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l'esport pels beneficis que suposa per a la salut de les persones.

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d'aquest jugador i amb l'objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord