Menú

Dia Mundial de Prevenció dels Ofegaments

El dia 25 de juliol es commemora el Dia Mundial de Prevenció dels Ofegaments, una iniciativa promoguda per les Nacions Unides amb l'objectiu de conscienciar sobre aquest problema que causa 236.000 defuncions anuals a tot el món.

Tal i com ens recorda l'OMS (https://www.who.int/campaigns/world-drowning-prevention-day/2024), qualsevol persona té el risc de morir ofegada però tots els ofegaments es poden prevenir.

Consells de prevenció

  • Ensenyeu els infants a nedar.
  • Assegureu-vos que una persona adulta responsable vetlli constantment per la seguretat dels infants mentre es banyin o juguin a prop de l'aigua. Els infants més petits estan exposats al risc d'ofegar-se encara que sàpiguen nedar.
  • Quan nedeu, feu-ho sempre en companyia d'altres persones. Sempre que sigui possible, banyeu-vos en llocs on hi hagi socorristes.
  • Assegureu-vos que els infants que no saben nedar duguin posat un dispositiu (armilla, "bombolleta", etc.) adaptat a cada edat, que n'afavoreixi la flotabilitat i que ajudi a mantenir el cap fora de l'aigua en cas que hi caiguin. No confieu la seguretat dels infants a les joguines inflables.
  • Eviteu que els infants i els adolescents juguin a donar-se empentes a la vora de la piscina, a saltar l'un per sobre de l'altre, a enfonsar-se, a tirar-se en cadena pels tobogans, etc., i feu que respectin les normes de seguretat de les instal·lacions.
  • No us banyeu si hi ha bandera vermella, i respecteu sempre les advertències dels socorristes.
  • Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l'aigua o mentre hi sou navegant o fent esquí aquàtic. No consumiu begudes alcohòliques mentre estigueu vigilant el bany dels infants.
  • No entreu de cop a l'aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar, d'haver pres molta estona el sol o d'haver fet un exercici físic intens.
  • Si a la vostra llar disposeu d'una piscina privada, instal·leu-hi una tanca protectora al voltant, de manera que els infants no hi puguin accedir sense anar acompanyats d'una persona adulta.

Trobeu més informació al Canal Salut

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord