Menú

Dia internacional de les cardiopaties congènites

14 de febrer, Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites

A Catalunya, actualment, hi viuen més de 40.000 persones amb cardiopaties congènites.

Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de malformacions congènites, afecten aproximadament 1 de cada 100 naixements. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 95 % dels infants que neixen amb aquestes patologies arribin a l'edat adulta.

Una cardiopatia congènita és una malformació de l'estructura del cor que apareix durant l'embaràs. Es pot començar a detectar durant la mateixa gestació, els primers anys de vida o, fins i tot, durant l'edat adulta.

Parlem de cardiopaties simples, moderades, complexes…, amb una varietat de més de 300 diagnòstics diferents que requereixen un seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, de tractament quirúrgic.

Hi ha altres tipus de cardiopaties que no són degudes a malformacions estructurals del cor, però que poden provocar alteracions en el seu funcionament , i que es poden manifestar durant la infantesa o adolescència. Dins d'aquest grup hi ha les arrítmies, les miocardiopaties o les cardiopaties adquirides durant la infantesa (afectacions de vàlvules, etc.)

El trasplantament cardíac és una solució quirúrgica a algunes d'aquestes cardiopaties.

Trobareu més informació en aquestes webs:

https://fundaciocoravant.org/ca/ 

https://cardiopatiascongenitas.net/ 

https://www.clinicbarcelona.org/ca/asistencia/malalties/cardiopaties-congenites 

https://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/cardiopaties-congenites 

 

14 de febrer, Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord