Menú

Voluntariat per la Llengua

Saps que quan parles fas màgia?

Doncs és així! Aquesta metàfora reflecteix el que passa quan es practica el Voluntariat per la llengua (VxL): fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen. A Vilanova i la Geltrú busquem persones joves que vulguin participar en el VxL.

Què és el Voluntariat per la llengua (VxL)?

Actualment hi ha moltes persones nascudes a Catalunya o que han vingut d'altres països que tenen moltes ganes de fer servir el català amb normalitat en el seu dia a dia per diversos motius: professionals, socials, personals... Des del 2003 el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va posar en marxa una pràctica que afavorís la conversa en català per a tothom. Va començar el Voluntariat per la llengua, una activitat per a la pràctica activa del català a través de la conversa.

Aquesta pràctica voluntària es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que es troba amb una altra persona aprenenta que té coneixements bàsics de català i que també vol parlar en aquesta llengua amb més seguretat i comoditat.

Qui pot participar en el VxL?

Totes les persones majors d'edat i que disposin d'una hora a la setmana durant 10 setmanes per fer les trobades amb la seva parella lingüística.

Com es fan les parelles lingüístiques?

El CPNL disposa d'un equip tècnic de dinamitzadores que s'encarrega de gestionar el programa: ofereix assessorament i formació a les persones voluntàries, organitza les parelles lingüístiques, fa el seguiment de les trobades, proporciona materials de suport, etc.

El Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú atén totes les sol·licituds de la població i la comarca, crea les parelles, els en dona suport i en fa el seguiment.

Com es fan les trobades?

El VxL ofereix dues modalitats:

1) Presencial: les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat. En aquests moments seguint les indicacions de protecció i seguretat que s'han establert per la Covid-19: mascareta, espais a l'aire lliure i distància adequada.

2) Virtual: les parelles acorden les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videotrucada.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord