Menú

Suport Social

L'objectiu dels serveis socials és el d'assegurar el dret de les persones a viure dignament a través de la cobertura de les seves necessitats personals bàsiques i de les necessitats socials, en el marc de la justícia social i del benestar de les persones.

Als serveis socials de la teva ciutat trobaràs un equip de professionals amb treballadors/es socials i educadors/es socials que escoltaran el teu problema (econòmic, d'habitatge, laborals, de salut, d'adaptació social, de dificultats d'aprenentatge, disminucions i toxicomanies, etc.) i després de fer-ne un diagnòstic t'oferiran aquells recursos necessaris per solucionar-lo. 

Servei de Primera Acollida 

Informació sobre recursos dels sistemes públics de protecció social i altres prestacions i serveis existents; orientació i assessorament de temes polivalents, a nivell comunitari i preventiu per fomentar l'autonomia dels ciutadans, tot atenent les seves situacions de necessitat.
Més informació del servei.

Espai Jove Centre Obert

L'Espai Jove és un programa d'activitats de lleure, en horari extraescolar, dirigides per monitors i supervisades per un educador social amb la finalitat d'ajudar al desenvolupament personal i la integració social dels joves. Està dirigit a joves d'entre 12 i 16 anys que estiguin empadronats i que visquin a Vilanova i la Geltrú. Cal la valoració prèvia dels equips socials de la zona, per tant, primer hauríeu de fer el contacte amb Atenció Primària. Més informació sobre les preinscripcions.

Espai d'Equitat 

Aquest és el servei municipal que promou la igualtat d'oportunitats entre les dones i els homes. Vol donar resposta a les demandes d'informació, assessorament, suport i formació en temes derivats de la desigualtat i la discriminació per raó de gènere. Entre altres serveis ofereix assessorament jurídic des d'una perspectiva de gènere, atenció i suport psicològic individual, teràpia de grup per a dones víctimes de violència de gènere. Aquí trobaràs més informació de l'Espai d'Equitat.

Servei de mesures alternatives d'acció educativa i/o en benefici de la comunitat 

Aquest servei permet a la persona infractora fer front a la seva responsabilitat penal sense privar-lo de la llibertat ni alterar excessivament la vida familiar, laboral o social, tot prestant activitats en benefici de la comunitat. Aquesta mesura ha de ser acceptada pel penat/ada i consisteix a prestar, sense retribució, una activitat d'utilitat pública o d'interès social. L'activitat tendeix a estar relacionada amb la naturalesa del delicte comès, ja que s'entén com una tasca de reparació dels danys causats.

Més informació sobre aquest servei.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord